Herlige Heming cup

Over 600 barn storkoste seg i årets utgave av Heming cup. Nå vil breddeklubben satse på å heve det sportslige nivået.

Slemdal: Nå har vi brukt mye tid og resurser på ruste opp anlegget og infrastrukturen. De neste årene vil vi prioritere det sportlige, sier Ken
Gamst, leder i Hemings fotballavdeling.
Heming cup arrangeres for barn mellom 7-11 år, og i år stilte 52 heminglag opp i turneringen. Heming har i mange år fått frem utøvere på godt nasjonalt nivå på i
både langrenn, tennis og alpint. I fotball har man mest prioritert lek og moro.
Vi skal fortsatt være en breddeklubb. Målet med cupen er å skape et sosialt miljø og å samle flest mulig ungdommer, påpeker Gamst.

Populære drakter

Noe av hensikten med en turnering for dette alderstrinnet er at alle får spille like mange kamper. Det føres ikke tabeller og ingen lag blir slått ut. Foruten den sportslige aktiviteten ble det solgt Heming-drakter til unge håpefulle og de 100 draktene gikk unna som varmt hvetebrød i løpet av få timer.
Blant de deltagende lagene var Heming 1 og Heming 3 i 9-årsklassen. Alle spillerne var noelunde like gamle, men Heming 1 hadde nok spilt fotball noe lengre enn tredjelaget. De vant de fleste duellene og dominerte med god bevegelse og et flott pasningsspill. Heming 3 forsvarte seg bra, men Heming 1 vant likevel 11-0.

Ny trener

Heming cup er et ledd i utviklingen av klubbens fotballavdeling, og ansettelsen av Einar Sigmundstad, som tidligere har jobbet i rådgiver for treneropplæring i NFF, skal gi klubben et løft på trenersiden. I tillegg til den faste treningen med lagene sine tilbyr Heming også interesserte ungdommer noe som kalles Coerver coaching, der de får trene under tidligere aktive spillere.
Når det gjelder prinsippene bak laguttak understreker Ken Gamst at det først og fremst vil bli lagt vekt på interesse.
Vi skal ikke lage vinner og taperlag, understreker Ken Gamst.
I realiteten betyr det at de som trener jevnt og trutt, møter presis og yter 100 prosents innsats vil få spille flere kamper enn de som uteblir uten grunn.
Målet med cupen er å skape et sosialt miljø og å samle flest mulig ungdommer
Ken Gamst

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.