*Nettavisen* Nyheter.

Herlige skoledager på Ekeberg

Fotball dagen lang. Det er oppskriften på den perfekte skoledag for de 130 barna som deltok på Henning Bergs fotballskole i helgen.

- Det er kjempegøy. Og vi lærer masse. Mye mer enn vi pleier på vanlig fotballtrening, mente Petter Gulbrandsen (10) fra Klemetsrud.
Sammen med sine to kamerater Simen Madsen og Shadi Ali deltok han på fotballskolen for første gang. Og trioen var samspilt i rosen av skoledagen.
- Vi har trent på headinger, pasninger, vendinger, skudd og spilt forskjellige konkurranser. Alt er veldig bra organisert. Jeg skulle ønske skolen varte lengre, mente Simen etter seks timer med intensiv fotballtrening.
De tre vennene var de eneste som deltok fra Klemetsrud, men de sparket godt fra seg i de interne konkurransene. Og skaffet seg raskt nye venner.
- Vi spilte noe som het "loff eller proff". Hvis du bommet var du loff, men vi ble proff alle tre, mente Shadi.
- I morgen spiller vi turnering, og da håper vi at vi kommer på lag. Men vi kjenner noen på KFUM også, og alle de andre er også veldig hyggelige, sier Petter.

Fantastisk i KFUM

Det er trettende gang KFUM arrangerer skolen i Henning Bergs navn, og Lyn-treneren åpnet selv fotballskolen fredag ettermiddag. Sammen med kollega Kjetil Rekdal fra VIF fortalte han om sine erfaringer fra profflivet og hva han fokuserte på da han var på elevenes alder.
- Jeg pleier å ta med noen som har et budskap, som kan formidle hvordan man kan bli god og hvorfor fotball er så morsomt. Jeg husker selv hvor inspirerende det var å være på fotballskole. Det var ikke så mange av dem før, men ett år var vi på Ullern med Hallvar Thoresen, Ray Clemence, Sammy Lee og Erik Solér. Nå holdt jo jeg med United, men det var stort likevel, smiler Henning.
Den gamle "Kåffa"-spilleren er imidlertid ikke med bare for å kaste glans over arrangementet. Han er opptatt av at skolen har et godt sportslig innhold og at elevene trives.
- Noen er med bare for opplevelsen, mens andre vil lære noe nytt, trene mer og bli bedre. Her har vi tid til å gå i dybden samtidig som barna har det morsomt. Det er gull begge deler. Det er så mye dritt ellers i samfunnet, så det er flott hvis vi kan få de inn i et miljø hvor folk bryr seg om hverandre. Nå vet ikke jeg hvordan det er å vokse opp i andre klubber enn KFUM, men her er i hvert fall miljøet fantastisk bra, påpeker han.

Kult med Berg

KFUMs Eivind Arnevåg er arrangementsansvarlig for skolen, og er glad for at den gamle United-stjernen fortsatt tar seg tid til ungdommen fra sin barndomsklubb.
- Henning har vært med hele veien. Det betyr mye, ikke minst for barna. Du ser at det er noe spesielt for dem når han kommer på besøk, sa Arnevåg.
Henning var tilbake på skolen lørdag, sammen med Lyn-spiller Christoffer Dahl. De tok seg tid til et lagbilde med alle barna, og de ivrigste fikk også en autograf og en prat med de gamle KFUM-spillerne.
- Det var veldig kult å møte dem og Kjetil Rekdal. Jeg hadde blitt lei meg hvis jeg ikke hadde fått vært med på dette, mente Petter.
- Så dere kommer tilbake neste år?
- Ja! Og det blir kult å fortelle alle andre hvor morsomt dette har vært, gliste han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag