RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herredsstyresalen blir ikke kulturlokale


Herredsstyresalen er en avsporing – skolen må få disponere flerbrukshallen selv, ifølge Tåsen FAU og leder Petter Karal, her med drilljenter fra korpset i bakgrunnen.
Herredsstyresalen er en avsporing – skolen må få disponere flerbrukshallen selv, ifølge Tåsen FAU og leder Petter Karal, her med drilljenter fra korpset i bakgrunnen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Herredsstyresalen på Tåsen har vært spilt inn som mulig kulturlokale på skolen, men salen skal brukes til undervisning. – Uansett ikke tema, sier FAU-leder Petter Karal.

TÅSEN: Venstre spurte byråden om ikke herredsstyresalen (tidligere skolebiblioteket) på Tåsen kunne brukes som kulturlokale. Men skolebyråd Torger Ødegaard (H) svarer at den må brukes midlertidig som skolelokale.

Samtidig sier byråden at skoleanlegg skal benyttes som lokale kulturhus, og nevner at «Tåsenkulturen» skal få bruke flerbrukshallen én ettermiddag i uken – i tillegg til at det «lokale idrettslaget» har fått ansvar for den tiden idretten har tilgang til hallen, og at det betyr at det er «befolkningen i nærmiljøet som har glede av hallen.».

Les også:– Byrådet har vært "ekstremt naive"

 

Bedre avtaler?

– Bra at byråden så tydelig markerer at Tåsen skole, og andre skoler under bygging/rehab skal være nærmiljø-kulturbygg. Det gir grunn til å tro at byråden vil anstrenge seg for å få hensiktsmessige reviderte driftsavtaler for flerbrukshallene, sier Kjell Veivåg (V).

Han har full forståelse for at Herredssalen foreløpig må brukes til undervisningslokaler.

Les også: Kamp mellom idrett og kultur

 

– Ikke relevant

Tåsen FAU synes ikke det er relevant av byråden å trekke frem at et lokalt idrettslag drifter hallen for Oslo idrettskrets, nærmest som et kulturelt «nærmljøutbytte».

– Det er kun volleyball og basket på konkurransenivå som får tilgang, og Tåsen-barna holdes utenfor, sier FAU-leder Petter Karal.

– Idrettslaget sier de kunne tenke seg å gi et tilbud til barna, men i praksis er det kun konkurranseidretten som har blitt prioritert. Dette understreker behovet for å sikre barnas tilgang ved at skolen selv får sette av tid til lokale aktiviteter!

– Og når det gjelder Herredsstyresalen er den ikke tema - den er jo innredet for skolebruk fremover, og vernet, og må ikke av avspore debatten og distrahere fra det vi krever: At Tåsen-barna må få et godt fritidstilbud i flerbrukshallen, og at dette må styres av skolen selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere