RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hersleb blir videregående skole


MILJØSKOLE?: Utdanningsetaten vil at Hersleb skal bli en videregående skole med fokus på blantannet miljø og naturvitenskap.
MILJØSKOLE?: Utdanningsetaten vil at Hersleb skal bli en videregående skole med fokus på blantannet miljø og naturvitenskap. Foto: ARKIVFOTO
Utdanningsetaten vil gjøre Hersleb til en unik videregående skole, i samarbeid med blant annet Botanisk hage.

OSLO ØST: For når skolebehovsplanen for de neste ti årene legges fram førstkommende fredag er det med et forslag om å gjøre den nedlaget Hersleb skole om til et unikt kunnskapssenter for naturvitenskap på videregående trinn.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo-skolen de neste ti årene

Del på Facebook

Unikt samarbeid med botanisk hage

Utdanningsetaten, som legger fram planen, ønsker nemlig å gjøre Hersleb om til en videregående skole. Planen er å gjøre skolen om til en form for kunnskapssenter med hovedvekt på naturvitenskap. Dette skal blant annet skje i samarbeid med Universitetet i Oslo og Botanisk hage.

– Etaten foreslår å gjøre det om til en videregående skole med et veldig spennende samarbeid med universitetet med fokus på blant annet biologi, zoologi, miljø og naturvitenskap, sier utdanningsbyråd Torger Ødegaard til Østkantavisa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Torger Ødegaard

OPTIMIST: Skolebyråd Torger Ødegaard er sikker på at Oslo vil løse utfordringen det er at det blir 17.000 flere grunnskoleelever de neste ti årene. (FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP)


Også flere andre skoler i Oslo foreslås omregulert til liknende kunnskapssentra. Ødegaard mener det er avgjørende for å nå Oslos ambisiøse skolemål.

– Denne planen handler ikke bare om antall kvadratmeter og bygg, det handler også om gode samarbeid med de beste miljøene. Da tenker man at det skal være sømløse overganger fra videregående skoler til universitetet, sier han.

Utvider Grünerløkka

Det er også flere nyheter for østkanten i planen. Blant annet foreslår Utdanningsetaten å utvide Grünerløkka skole med en klasse til per trinn, til sammen 210 elever. Det samme gjelder Møllergata skole.

Det planlegges også en ny skole i Bjørvika for 1.-10. klasse med plass til 1080 elever.

For beboere i Bydel Sagene kan det også bli bedre plass på skolene etterhvert. Det planlegges nemlig en ny barneskole i Nydalen med plass til 840 elever. Det kan bety at det blir bedre plass på den nye Sandaker skole.

LES FLERE SAKER OM HERSLEB:

Vil legge ned Hersleb skole

– Vi er Hersleb! Vi er Hersleb!

– Rasering av Hersleb skole

Aksjonsgruppa lar seg ikke stoppe

Også Ap støtter Hersleb

– Skolene ikke fulle

Krever at Hersleb skole får leve

Nekter å ha Hersleb skole dø

Facebook-aksjon for Hersleb skole

Venstre vil ha videregående skole på Hersleb

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere