Hersleb-folket tok farvel med skolen sin

GOD STEMNING: (F. v.) Lærer Ingebjørg Hasle, Safia Faaqid, Sakun Giri, lærer Ragnhild Andersen og Kitty Vo. Lærerne har jobbet på Hersleb i ca. 30 år og går nå av.

GOD STEMNING: (F. v.) Lærer Ingebjørg Hasle, Safia Faaqid, Sakun Giri, lærer Ragnhild Andersen og Kitty Vo. Lærerne har jobbet på Hersleb i ca. 30 år og går nå av. Foto: ALLE FOTO: MARION JULIUSSEN

– Vi har lært noe om viktigheten av å stå sammen, kjempe sammen og tro på noe sammen, selv om vi tapte kampen, sa FAU-leder Harald Brustad da det sist mandag ble holdt fest i skolegården for siste gang.

VENTER PÅ HAMBURGERNE: (F. v.) Shehab Alhasan, Abdulqadir Hassan, Ghoufrone Bourzid, Muzammil Hussain, Waqas Arshad og Arslan Mahmood.

JENTER PÅ FEST: (F. v.) Rabia Noreen, Laibia Raja, Omara Khan, Samiha Akter, Fatima Butt, Jasmin Mohamed og Sarah Alseidi.

TOK FARVEL: Rektor Halvard Holm blir ikke med til Hovin.

HERSLEB: Stemningen var god. Sang, dans, solskinn og hamburgere gjorde sitt, men det var også et tydelig vemod å merke.

Del på Facebook

– Det er veldig mye jeg kunne ha lyst til å si i dag, men jeg skal la noe av det være. Dette er først og fremst avslutningen på et langt og lærerikt skoleår. Spesielt lærerike var samfunnstimene i fjor høst, hvor både elever og foreldre lærte mye om styre, eller vanstyre av byen vår, og om den skolepolitikken som foregår her, sa Brustad i sin avskjedstale.

LES OGSÅ: Hersleb-forkjempere mener Venstre skuffer i skolepolitikken

Strøket i matte

Elevene på den nedlagte Hersleb skole skulle begynt på den nye Frydenberg skole etter sommerferien, men det er nå klart at skolen ikke blir ferdig i tide.

Til flirende elever hevdet Brustad at de som skulle regne ut hvor lang tid det tar å bygge en ny skole, ikke kan regne. De strøk i matte.

– Vi foreldre som har vært oppe i Frydenbergveien mange ganger har sett at denne skolen ikke kan bli ferdig i tide. Nå har endelig de med ansvaret skjønt det også.

Istedenfor Frydenberg blir det nå den gamle Hovin skole som skal ta imot elevene fra Hersleb i august.

– Foreldre og lærere velger å være positive og satse på at det blir bra på Hovin, sa Brustad og la til:

– Dere elevene, sammen med de fantastiske lærerne våre skal vise pampene på Rådhuset at vi ikke lar oss knekke.

Minoritetsbarn

Og at Hersleb skole har hatt gode og inspirerende lærere gjennom årene er det liten tvil om. Mange av dem var til stede på avslutningsfesten, og Østkantavisa kunne observere at forholdet mellom lærere og elever virket varmt, humørfylt og nært.

– Det er forferdelig trist at byrådet setter så liten pris på skolen vår at de legger den ned, sa Bronia Hamilton som har vært lærer på Hersleb i to år.

I likhet med flere andre vi snakket med, mente hun at dette bare kunne skje fordi elevmassen stort sett består av minoritetsbarn.

Hun mener at det er uforståelig at byrådet velger å legge ned en nærskole i Oslo øst som fungerer veldig bra. Det er også svært trist at et flott lærermiljø nå er rasert.

– Dette ville aldri skjedd på en vestkantskole hvor de fleste er etnisk norske, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag