Hest er best

24 hestegale jenter og gutter nyter sommerdagene på rideleir på E.K.T rideskole på Ekeberg. De kunne ikke hatt det bedre.

Ekeberg: En gjeng hestegale jenter saler på en liksomhest, eller et gjerde om du vil, og storkoser seg med å late som de rir. De har akkurat stelt hestene sine, som de har ansvar for en hel uke, og gjort dem klare til en ny dag. Nå venter de på at beskjeden om at de skal på ridetur skal komme.

Ferietilbud

E.K.T rideskole på Ekeberg arrangerer tre rideleirer denne sommeren. Hver av dem varer i en uke, fra mandag til fredag.

Vi ønsker å gi et tilbud til barna i sommerferien. Det er jo mange som har foreldre som jobber i ferien, og da er en aktivitet som dette ideelt, sier Maria Relling Johansen. Hun er en av de som leder rideleirene om sommeren, og jobber deltid ved rideskolen resten av året.

Mange av barna rir her fast, men det er også mange som er helt nye, forteller hun.

Det er 24 barn mellom 6 og 12 år som deltar på denne ukens leir. Barna er delt i to grupper, en for nybegynnere og en for viderekomne. Da Nordstrands Blad var på besøk var nybegynnergruppen ute på ridetur, mens de mer erfarne hestejentene matet geitene på gården. Når Maria roper at det er klart for å sale på hestene, er de ikke vanskelige å be. Det er andre dagen på leir, og de 12 jentene løper opp i andre etasje for å hente hjelmene sine, innom et rom for å hente sal til sin respektive hest og henger den på plassen sin inne i stallen. Det ser ut som om prosedyren er godt innøvd fra før.

Teori og praksis

Jentene saler på de store hestene uten problemer, selv om noen av dem knapt når opp til hesteryggen. Deretter er det klart for ridetime innendørs.

Vi rir to ganger per dag, en gang inne på bane og en gang ute i skogen, forklarer Maria. På den store innendørs ridebanen passer hun på at alt går riktig for seg, og gir ros og ris til jentene om hverandre. Det er viktig å ikke komme for nær andre hester når de skritter rundt på banen. Men ikke alle gjør som Maria sier.

Vi har endel teori i løpet av uka. I tillegg får barna blant annet prøve seg på å kjøre med hest og vogn og litt sprangridning over hinder, før de avslutter med en såkalt gymkana for foreldrene den siste dagen, sier Maria, som tør påstå at barna har det kjempebra her og at de storkoser seg med hestene.

Barna blir veldig knyttet til den hesten de har ansvaret for, så det blir som regel litt tårer når de skal forlate den når uken er over, sier Maria.

Siste rideleir for sommeren blir arrangert uken før skolestart, men også denne leiren er allerede fulltegnet.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.