RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hestedrosjen klar i dag


 
 
Dyrevernere har protestert, men uten å bli hørt. Ved lunsjtider i dag ruller den første hestedrosjen fra Alna ridesenter ut i Oslo.

Tre sommerruter

Endelig er Oslo på høyde med en by som New York. Det er i utgangspunktet tre ruter som tilbys Oslos borgere og turister i hovedstaden.

Det vil også være mulig å blkjørt til andre destinasjoner. Tilbudet vil i første omgang vare ut sommeren.

- Dette er en ypperlig anledning til å sette dette igang, nå er det jo nydelig sommervær, sier byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre, til NRK Østlandssendingen.

Kan bli permanent

Hestedrosjene forsvant fra Oslo i 1951, men fra klokken 12 fredag vil det igjen bli mulig å stige ombord. Den nye holdeplassen ligger ved Vestbanen.

Turen vil koste fra 100 kroner og oppover. Ingen fror hest og vogn vil bli noen stor konkurrent til motoriserte drosjer i hovedstaden. Men hestedrosje er et populært innslag i mange andre byer rundt om i verden.

- Hvis dette går bra, så er det jo ingen grunn til at det ikke skal gjentas i årene som kommer, avslutter Myhre til Østlandssendingen.

Annerledes taxitur

Vi ønsker å vise fram Oslo fra hestevogna. Det gir en nærmere opplevelse av byen enn om man skulle sett den gjennom en bussvindu, sa Torill Halvorsen, kontoransvarlig ved Alna Ridesenter, til Østkantavisa i mars.

Hun fortalte at Ridesenteret sto klar til å starte opp drosjevirksomheten allerede fra begynnelsen av mai. Nå er det gitt klarsignal og de starter opp tilbudet i dag.

Både kusk og hester er klare. Hestene er godt voksne, rutinert hester som er vant til bybildet. De har blant annet kjørt i byen tidligere i forbindelse med ulike arrangementer, sier Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere