RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt: Bettina Lunde fotografert mens det ennå var hester på stallen på Nordtvet gård, og jentene kom fra hele distriktet for å lære å ri.
Slutt: Bettina Lunde fotografert mens det ennå var hester på stallen på Nordtvet gård, og jentene kom fra hele distriktet for å lære å ri. Foto: Arkivfoto

Hestene er borte fra Nordtvet gård

Hestene er borte. Låven repareres. Alt er snudd på hodet på Nordtvet gård.

NORDTVET: Bettina Lunde, som drev ridesenteret på gården, har solgt 10 hester og tatt med seg de siste seks hestene hjem til familiens gård i Nes kommune på Romerike.

– Det er veldig rart å ikke ha ridesenteret lenger. Jeg er glad det har gått bra å selge hestene. Mange av dem er kommet til folk jeg kjenner fra før, forteller Bettina. Som ikke vet hva hun nå skal ta seg til.

– Jeg begynner å jobbe. Eller å studere. Jeg er fortsatt ikke landet helt etter nedleggelsen av ridesenteret, innrømmer hun.

Del på Facebook

Ikke gitt opp

– Jeg har fortsatt ikke gitt opp håpet fullstendig om å komme i gang igjen på Nordtvet gård. Men skal jeg prøve meg en gang til er det mye som må være på plass først, sier hun.

– For det første må låven pusses opp, og deretter få et regelmessig vedlikehold. Omsorgsbygg har latt låven bli så dårlig at det er farlig, sier Bettina.

– Deretter må ridehallen komme på plass. Alle sier de er for ridehall, men ingen er åpenbart i stand til å skjære gjennom og få på plass penger og regulering som gjør det mulig, sier Bettina.

Til slutt mener hun det må gjøres noe med organiseringen av ridesenteret, om hun skal prøve seg igjen.

Ikke ansvar igjen

– Jeg likte meg veldig godt på gården, og med miljøet. Men jeg har ikke lyst til å være økonomisk ansvarlig en gang til. jeg har diskutert litt med rideklubben om ikke de kunne stå som ansvarlig.

– Jeg vet det er en modell som fungerer andre steder. Et ridesenter på Nordtvet gård er avhengig av offentlige midler. Min erfaring så lang er at det er vanskelig å få til privat drift på et kommunalt eiet anlegg, avslutter Bettina Lunde.

Ingen endring

Bydelsdirektør Helge Jagmann i Bydel Grorud opplyser til Lokalavisen at bydelen var i et møte denne uken som markerte begynnelsen på rehabiliteringen av låven på Nordtvet gård. Det markerer en positiv utvikling på gården.

Men når det gjelder hva som skal skje videre i forhold til ridesenter-drift, er det ikke noe nytt. Det øves påtrykk fra byrådet, men ennå foreligger ingen penger til bygging av ridehall.

Ei heller er det bebudet noen ny reguleringsplan for gården som inkluderer ridehall.Om det blir ridesenter her igjen er usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere