RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hester er livet

Allerede som fireåring begynte Eira Bergsenkerud (11) med hester. I helgen fikk hun lønn for strevet da hun vant sin klasse i distrikstmesterskapet i sprangridning.

Stovner: Eira og ryttervenninne Martine Anseth (12) var godt fornøyd med egen innsats, selv om de mener at distriktsmesterskapet på Øvre Fossum gård kun er ett skritt på veien mot en lang karriere i stallen. Begge to er overbevist om at de kommer til å fortsette med hester så lenge de lever.
Det spiller ingen rolle hva vi gjør, så lenge vi får drive med hester. For alltid! sier de to i kor, mens de saler på hesten Bella. Ingen av jentene brukte Bella i konkurransen, men de er lommekjent i stallen, og godsnakker med hesten mens de steller og klapper henne.
Falt av
For oss vanlig dødelig kan det virke skremmende bare å skulle sitte på hesteryggen, om ikke vi også skal hoppe over hinder. Men Eira og Martine lar seg ikke skremme så lett.
Det er ikke noe vanskelig. Så lenge man bare styrer hesten mot hinderet så hopper den av seg selv, mener Martine.
Ja, men det hender at den bråstopper også, altså! skyter Eira inn, og innrømmer at hun har falt av lite samarbeidsvillige hester.
I mesterskapet i helgen gikk det imidlertid veldig bra med begge jentene, som fikk henholdsvis 1. og 4. plass i 60 cm-klassen, det vil si hinder på 60 cm. Med til sammen 80 startende fordelt på tre fire forskjellige klasser, ble helgens konkurranse en suksess for Stovner rideklubb. Leder Monica Christensen var godt fornøyd med arrangementet, og sier hun er stolt av at ridesporten nå ser ut til å ha et solid rekrutteringsgrunnlag
Det er morsomt å se at vi har så stor spennvidde i konkurransene våre, fra de yngste på ti år til de eldste som er godt voksne.
Læreren er helten
Eira og Martine tilhører de yngste deltakerne. Likevel tilbringer de opp til fire timer i stallen på én dag, og har tross sin unge alder deltatt på flerfoldige ridestevner. To ganger i uken går de på kurs for å lære mer om sprang og dressur av hester. Men til tross for enkelte kongelige ambassadører for ridesporten er det ridelæreren som er helten til de to jentene, som er enig i at hest helt klart er best.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere