RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hett på folkemøte

Naboene i Gaustadveien og Sognsvannsveien vil ikke ha lastebiler kjørende opp og ned de smale gatene til daglig. Det sa de klart fra om på mandagens folkemøte.

Gaustad: Det er boblende engasjement blant beboere i Gaustadveien og Sognsvannsveien for tiden. Veitraséen som skal bygges i forbindelse med Vettakollen høydebasseng setter sinnene i kok hos naboene. Dette ble bekreftet under folkemøtet på mandag hvor 130 personer møtte opp.

"Lang tunnel"

Det var alternativ "lang tunnel" som var oppe til debatt. For å sikre vannforsyningen i Oslo vest skal Vann- og avløpsetaten etablere et høydebasseng inne i Vettakollen i 2006- 2008. For å bygge nytt vannbasseng må store mengder utsprengt masse fraktes bort.
Det foreligger to forslag til hvordan dette skal gjøres. Og det er alternativ "lang tunnel" som vil berøre beboerne. Alternativet tar utgangspunkt i anleggsrigg og tunnelport på Gaustadjordet, med lang tunnel til høydebassenget. Massetransporten vil skje via Gaustadveien og Sognsvannsveien.
Tilstede på møtet var prosjektleder Kjell Engh fra Vann- og avløpsetaten og Svein Storvik fra Norconsult. De presenterte planene og utredningene som ligger bak. Brita Opheim Sauar fra Aksjonsgruppen la frem motforestillingene mot planene. På møtet var også leder for bydelsutvalget i Nordre Aker, Egil Ihlen og leder i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, Svein Erik Sønsteby.

10 millioner dyrere

Flere av naboene holdt innlegg mot Vann- og avløpsetatens planer. Fokus var spesielt rettet mot trafikksikkerhet og trafikkavvikling i Gaustadveien og Sognsvannsveien, støy- og støvproblemer for barnehagebarn og pasienter ved helseinstitusjonene. At mange av parkeringsplassene i området forsvinner hvis veitraséen blir et faktum, var også en av problemstillingene som ble tatt opp sammen med kø, kaos og trafikkork ved Rikshospitalet. Det kom frem at det er store forskjeller mellom alternativ kort og lang tunnel hva gjelder antall berørte bosatte, skolebarn, institusjoner osv. Vann- og avløpsetaten benektet heller ikke påstanden om at "lang tunnel" er betydelig dyrere, anslagsvis 10 millioner kroner. Reguleringsplanen for "lang tunnel" blir lagt ut til offentlig ettersyn 9. januar 2006 med høringsfrist 13. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere