*Nettavisen* Nyheter.

Hevder han har samlemani

Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram. Foto: Arkivfoto

Oslo tingrett fester ingen lit til mannens forklaring om samlemani og dømte han til åtte måneders fengsel.

OSLO TINGRETT/GRORUD: Det store funnet av elektronisk utstyr på mannens bolig i Bydel Grorud ble gjort i slutten av april i fjor.

Det ble funnet rundt 200 pc-er, mobiltelefoner og simkort. Politiet har klart å spore 20 mobiltelefoner og to sim-kort tilbake til eiere som alle har blitt utsatt for lommetyverier.

Les også: Wow, se Lars (31) sine råe opplevelser i Oslomarka

Kjøpte stjålet pc

Tiltalte har forklart at han kjøpte telefonene på Grønland Basar, bruktmarkedet på Grønland som tidligere i år ble stengt av politiet på grunn av stor omsetning av tyvegods.

Til retten forklarte mannen at han aldri mistenkte at telefonene var stjålet. Han forklarte at han kjøpte av folk som trengte penger og som ofte hadde så mange som 30 telefoner til salgs. Mange av identifiseringsnumrene på telefonene var fjernet og mannen var selv i besittelse av utstyr og programvare som brukes til å bryte opp operatørlåser.

Retten festet ingen lit til mannens forklaring. Ei heller om seks pc-er han kjøpte av en ungdom for 2.000 kroner 1. april i fjor. Pc-ene stammet fra et innbrudd på Gran skole og var inngravert skolens navn. Tross en samlet verdi på ca. 25.000 kroner hevder mannen at han hadde spurt om pc-ene var stjålet, men trodd på selger da han svarte nei til dette. To av pc-ene var allerede solgt videre da politiet slo til mot mannens leilighet 25. april.

Les også: Må forberede tøffe kutt i bydelene

– Lidenskapelig samler

Tiltalte forklarte i retten at han i mange år oppsøkte Grønland Basar for å kjøpe mobiltelefoner, datamaskiner og andre elektriske artikler. Han forklarte at han er en lidenskapelig samler og sjelden solgte varene videre fordi han fant en personlig tilfredsstillelse i å eie mest mulig utstyr.

Politiet har sikret flere tekstmeldinger på tiltaltes telefon som viser at han kjøper, oppbevarer og videreselger elektroniske gjenstander.

23 tilfeller av heleri

Forsvareren hans, advokatfullmektig Fisnik Baki, argumenterte i retten med at mannen led av kjøpstvang, det samme gjorde også en psykolog, men de ble altså ikke trodd av Oslo tingrett.

34-åringen ble derfor dømt for 23 tilfeller av simpelt heleri og ulovlig besittelse av hittegods til fengsel i åtte måneder. Han får alle gjenstandene inndratt og må betale 5000 kroner i saksomkostninger. '

Mannens forsvarer har ikke besvart våre henvendelser og det er ikke kjent hvordan 34-åringen stiller seg til dommen.

Les også: Bygger ny sykkelvei til 80 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag