RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Jensen er utsatt for komplott


 
  Foto: Arkivfoto
Kilder i kriminelle miljøer sier til Dagbladet at den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen kan ha blitt utsatt for et komplott.

OSLO: Kildene hevder overfor avisen at den 47 år gamle bærumsmannen, Gjermund Cappelen som er siktet i en større hasjsak og som har snakket på seg innførsel av 20 tonn hasj de siste årene, skylder et kriminelt nettverk flere millioner kroner.

Kildene hevder Cappelen skulle sette spaneren og politilederen Eirik Jensen ut av spill mot å få gjelden slettet.

Flere personer i det kriminelle miljøet i Oslo har ifølge kildene vært rasende på Eirik Jensen som i løpet av sin karriere har ledet flere politioperasjoner som har påført det kriminelle miljøet store økonomiske tap. Mange har fått fengselsstraffer.

– Bisarr historie

– Jeg tror dette kan være den sannsynlige forklaringen på anklagene mot Eirik Jensen, sier en kilde som ifølge Dagbladet kjenner både politiet og de kriminelles arbeidsmetoder. Avisen betegner kilden som troverdig.

Eirik Jensen sitter varetektsfengslet, men nekter straffskyld for grov korrupsjon.

Påstandene om at han i flere år har mottatt millioner av kroner for å ha hjulpet Cappelen med innførsel av store mengder hasj, har han gjennom sin forsvarer Jens-Ove Hagen betegnet som uhyrlige.

Hagen ønsker ikke å si hva Jensen mener om komplotteorien.

– Men det må være en eller annen forklaring på denne bisarre historien, sier forsvareren.

LES OGSÅ: Forsvarer – Fantasifulle påstander

– Ingen felle

Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe sier det ikke er noe som tyder på at klienten hans har gjeldsproblemer eller at Cappelen har lurt Jensen i en felle.

– Det er overhodet ikke noe som tyder på at han har hatt noe gjeld til noen. Tvert imot skal han ha hatt meget god økonomi, sier de Vibe som forteller at Cappelen selv har oppgitt at han har en formue på rundt 7 millioner kroner.

– Jeg tror ikke dette er et spor som vil kaste noe av seg, sier advokaten.

Ifølge VG har Cappelen gitt Spesialenheten for politisaker tekniske bevis som han mener avslører at Jensen har fått betalt for informasjon. Polititoppens forsvarer er imidlertid klar på at Jensen ikke har eller har hatt et pengeforbruk som styrker korrupsjonspåstanden.

– Det er ikke noe spesielt ved økonomien hans. Han har et vanlig hus i Norge og et småbruk i Sverige – ingen av dem er spesielt prangende, sier Hagen som legger til at Jensen ser fram til at Spesialenheten gransker hans økonomi og setter sammen en såkalt forbruksrapport.

LES OGSÅ: Krever løslatelse

Avhørt kolleger

Ifølge opplysninger som Aftenposten får bekreftet, har Cappelen navngitt opp mot 20 personer som han mener har visst om samarbeidet med Jensen. Ingen av disse er i politiet, men venner og familie.

Spesialenheten for politisaker har ifølge VG avhørt flere av Jensens kolleger for å få brakt på det rene hva kollegene vet om kontakten med 47-åringen fra Bærum.

VG skriver fredag at politiet fryktet at noen av deres egne tipset Gjermund Cappelen om pågående politiaksjoner – allerede før han ble pågrepet før jul i fjor og deretter navnga Jensen i avhør.

Advokat Jens-Ove Hagen vil ikke si noe om politiets mistanke om en utro tjener i egne rekker, men understreker at all kontakt Jensen har hatt med Cappelen er registrert.

– Han har jobbet som han alltid har gjort og lagt inn det han skal i de systemene som han skal benytte i slike sammenhenger, forteller Jens-Ove Hagen. (©NTB)

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Nå skal trailerne vekk

Blodig mann funnet i leilighet

Medaljeskred i Irland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere