RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever aldersgrensen

Heving av aldersgrensen i barne- parker blir tatt i mot med fortvilelse blant foreldre i bydel Vestre Aker. - Jeg stiller meg uforstående til bydels-politikernes argumenter, sier Katrine Fantin Wikborg.

Smestad: Vestre Aker bydelsutvalg (BU) vedtok på BU-møtet i februar at aldersgrensen for å begynne i barneparker skal heves. Grensen foreslås hevet fra halvannet til to år på sommeren og fra to til to og et halvt på vinterhalvåret. Dette får konsekvenser for både parkene i bydelen, men ikke minst for foreldre med barn i aldersgruppen.
Nå møter bydelspolitikerne stor misnøye blant småbarnsforeldre, som mener dette kan være et skritt mot nedlegging av parkene.
- Dette betyr at datteren min ikke kan begynne i parken til høsten, fortviler Katrine Fantin Wikborg.
Hun har tre barn hvorav den mellomste gikk i Smestad barnepark. Det ønsker hun også for sin yngste. Datteren Julia er ett år og tre måneder.

For sent

I praksis betyr hevingen at barn født i perioden 15.11.2004 og 15. 04.2005 ikke får et reelt tilbud om barneparkplass. Disse barna er ikke mellom 2 og 2,5 år før opptaket i april 2007. Wikborg mener dette vil føre til at mange foreldre heller sender barna direkte i barnehage, i stedet for at de går noen måneder i park før de skal over i barnehage etter hovedopptaket i august.
- Det vil jeg ikke utsette min datter for, sier hun.
Wikborg har vært i kontakt med både gruppeleder i Høyre Elenor W. Holter og BU- leder Elin Horn Galtung (h), som har lovet å ta opp saken på nytt tidligst i neste BU-møte 20. april. Problemet er bare at dette er for sent. Et nytt vedtak vil ikke komme før søknadsfristen for kommunale barneparker som er 15. april.

Ikke for små

Vedtaket var ikke enstemmig i BU. Likevel mente flertallet at barn under to år er for små til å være så lenge ute. Et annet argument er at en voksen på femten barn er uforsvarlig.
- Det er helt feil at små barn tar skade av å gå i park. Parken tilbyr et miljø hvor barna aktiviseres og sosialiseres med andre barn og det er veldig positivt at de får være ute. Astrid som jobber her i Smestad barnepark har full kontroll. Det har jeg aldri vært i tvil om, sier Wikborg.
Hun synes heller ikke det henger på greip at forholdene blir tryggere av å heve aldersgrensen:
- Jo eldre barna blir, dess mer mobile og mer utprøvende er de. Hvis barna får begynne ved 1,5 års alderen vil de bli godt kjent med gjeldende regler, parkområdet, de andre barna og parktante eller onkel.
I håp om at politikerne skal forstå konsekvensene av vedtaket, kommer likevel Wikborg til å søke plass i park for datteren. Hun oppfordrer andre til å gjøre det samme.
- Vi jobber aktivt for å få forandret på dette, sier hun.
Hun får støtte fra flere foreldre.
Anette Bugge Helle har sønnen sin, Truls (2 år i april) i Smestad barnepark.
- Vi er strålende fornøyde med dette tilbudet. Det er fleksibelt hvis man ønsker å være litt sammen med barna i løpet av dagen. De minste barna trenger ikke et pedagogisk opplegg. De trenger å være barn, være ute, leke litt og sosialisere seg. Ikke tillegg er Astrid en fantastisk parktante, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere