RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgskolen på Grorud

KrF vil ha en høgskole i området rundt Grorud jernbanestasjon. Et bredt flertal i byutviklingskomiteen kan sørge for at dette blir virkelighet.

Grorud: Et flertall i Byutviklingskomiteen som består av KrF, Høyre, SV, Venstre og Frp støtter forslaget om å utrede muligheter for bygging av høgskole i nærheten av Grorud jernbanestasjon. Forslaget fra Byutviklingskomiteen skal behandles i bystyret i løpet av våren.
- Vi ser for oss en streng av høgskoler som strekker seg fra Høgskolen i Akershus, via Gorurd og Nydalen til UiO, sier nestleder i Kultur- og Utdanningskomiteen Aud Kvalbein.

Knyttepunkt

Forslaget som Krf har fremmet som en del av Helhetlig plan for Groruddalen ønsker å utnytte fordeler av Groruds geografiske posisjon.
- Tenk om vi kunne transformert Grorud stasjonsområde til et kultur- og høgskolesenter. Det ville hatt stor betydning for hele Groruddalen, sier Kvalbein. Hun ser på Grorud som et fremtidig knutepunkt for kollektivtrafikken.
- Både nærheten til Grorudbanen og Alna-elva gjør Grorud stasjonsområde velegnet for dette.

Ny type arbeidsplasser

Kvalbein var på Grorud sammen med stortingsrepresentanten Hans Olav Syversen (KrF). Begge to sier at partiet deres brenner for denne saken.
- En høgskole her ville gitt området nye typer arbeidsplasser og helt annen type virksomheter, sier Kvalbein.
Hun mener at en høgskole på Grorud ville gjort mye for hele området. Et av argumentene for slik tenkning er utbyggingen av Nydalen etter at BI åpnet der.
- For ti år siden var dette et lite attraktivt område. Etter at BI kom på plass fikk hele området et reelt løft.
Satsing på utdanningsinstitusjoner kan være riktig framtidssyn, mener hennes partikollega Syversen.
- Vi kommer til å fremme dette forslaget i Hovedstadsmeldingen i Stortinget, sier Syversen.

På sikt

En høgskole ved Grorud jernbanestasjon ville gjort området attraktivt for virksomheter som tradisjonelt ble plassert i sentrale strøk av byen.
- Skolen ville også gjort området mer attraktivt for bygging av studentboliger og for kafeliv, sier Kvalben.
Hun mener at innspillet til KrF er realistisk. Men det kan ta tid før studentene begynner å strømme til Høgskolen på Grorud.
- Vi snakker om fem til ti års perspektiv, sier Syversen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere