Hildegun samler inn for vinteren

– Mange av mine beste venner er i det miljøet i Oslo, sier Hildegun, som omtaler flere av Oslos narkomane som sine «barn».

– Mange av mine beste venner er i det miljøet i Oslo, sier Hildegun, som omtaler flere av Oslos narkomane som sine «barn». Foto: Arkivfoto: Ingvild Liadal

Når Hildegun Fagerås på Grefsen starter innsamling av klær til byens narkomane, er det vinter igjen.

GREFSEN/SENTRUM: Hildegun Fagerås er kvinne som årlig baker over 15.000 boller som hun deler ut til byens hjemløse og narkomane, enten selv på sine spaserturer i sentrum, eller via Kirkens Bymisjon, som hun har samarbeidet med i fire år. Like lenge har hun via Nordre Aker Budstikke etterlyst varme klær, og responsen har vært enorm.

– Igjen er behovet for varme og gode vinterklær stort. Nå har jeg dessuten bil og dermed større kapasitet. I år kan jeg også ta imot andre ting. Skotøy, soveposer, belter. Alt er ting de narkomane trenger, og nå er kulda her igjen, sier Hildegun.

Det innsamlede tøyet kjører hun til magasinet =Oslos lokaler, der det deles ut til selgerne. Fagerås er full av historier om sine venner i rusmiljøet. Flere av dem hun ser på som «sine barn», har hun fulgt fra dyp avhengighet til rusfrihet.

Selv har Fagerås bakgrunn fra helsevesenet. Sykdom satte imidlertid en stopper for karrieren, men gjennom utdeling av mat og klær har hun funnet sitt kall.

– Jeg er sikker på at flere ville gjort det hvis de skjønte hvor mye det betyr for dem som får det, og hvor mye glede man får igjen.

Har du varme klær og annet som kan komme til nytte for dem på gata? Hildegun Fagerås kan nås på 411 41 712 / 23 39 42 99.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag