Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Himmelblå-Kim» har blitt «Ridder-Kim»

ridder: Skuespiller Edward Schultheiss spiller ridder i NRKs nye satsning til neste jul: Julekongen, med innspilling fra blant annet skogene ved Trollvann.
ridder: Skuespiller Edward Schultheiss spiller ridder i NRKs nye satsning til neste jul: Julekongen, med innspilling fra blant annet skogene ved Trollvann. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Kanskje noe overraskende å møte ”Himmelblå-Kim” som ridder på Trollvann?

TØFFE: Tøffe riddere fra Julekongen - her Edward Schultheiss med skuespillkollega Henrik Horge.

GREFSENKOLLEN: Men NRK bruker området som location for den nye julekalender – Julekongen - som skal på TV til neste års jul. Serien har fått navnet "Julekongen", og ifølge TV-selskapet handler den blant annet om tiåringen Kevin, som tilfeldigvis oppdager en skjult tunnel som leder inn til en mystisk verden som ingen vet om.

Del på Facebook

Men hvem er julekongen?

– Det er så hemmelig! Jeg kan ikke si så veldig mye om serien, men det jeg kan si, er at jeg er en eventyrridder fra vår egen eventyrverden, fra riktig gamle dager. Men så havner man plutselig i den morderne verden! Det blir spennende! Og ikke minst blir det morsomt. Vi ler i hvert fall mye vi, under innspillingen! forteller skuespiller Edward Schultheiss, som blant annet har hatt stor suksess som “Kim” i TV-serien Himmelblå.

Mer enn Holmenkollen og Operaen

– Og skogen i området her er helt flott å bruke til innspilling. Egentlig er hele marka rundt Oslo bare helt fantastisk – Oslo er jo så utrolig mye mer enn Holmenkollen og Operaen. Vi må bare være så utrolige stolte, som har en hovedstad med så mye flotte friluftsområder i umiddelbar nærhet!

Og når Himmelblå-Kim, eller Ridder-Kim, eller Edward Schultheiss, ikke er med på film, så kanskje han tar imot tippelapper i kiosken sin, på Lunde i Telemark!

Tar imot tippelappen

– Jeg har overtatt en veldig gammel kioskkafe i det området jeg bor i. Riktig trivelig er det å stå bak disken og blant annet ta imot tippelapper, eller kanskje servere kaffe og baguetter.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!