Himmelblå-stjerne blir drømmedame

Line Verndal (fra NRKs Himmelblå) spiller Embla og Mattis Herman Nyquist spiller hovedpersonen Ask Burlefot.

Line Verndal (fra NRKs Himmelblå) spiller Embla og Mattis Herman Nyquist spiller hovedpersonen Ask Burlefot.

Det var full sal på Litteraturhuset, da Riksteateret inviterte til samtale om etterkrigstidens mest omdiskuterte roman i Norge; som i disse dager blir teater.

FROGNER: – Jeg har tatt meg god tid til å finne ut hvem personen Embla egentlig er, sier Himmelblå-Line Verndal.

Hun spiller Ask Burlefots drømmedame, i sceneversjonen av «Sangen om de røde rubin» som settes opp på Riksteateret, med premiere om en liten uke.

– Boken ble diskutert i hele tre år, etter at den var utgivelsen i 1940. Kommunestyrer landet rundt diskuterte om boken var akseptabel, den ble til og med tatt opp til høring i Stortinget, uttalte Anders Heger, forlagsdirektør i Cappelen Forlag. Han var sammen med regissør Morten Borgersen og skuespillerene Line Verndal og Mattis Herman Nyqvist, tilstede i Wergelandsveien onsdag, for å snakke om boken «Sangen om den røde rubin» av Agnar Mykle, som nå endelig skal settes opp som sceneversjon.

Identifiserbar

Ask Burlefots rolle, er en figur alle kan kjenne seg igjen i.

– Jeg har lest boken flere ganger, den er god som underholdning, men er også en roman som får meg til å tenke på de viktige tingene i livet. Hvis jeg er litt høyt oppe eller langt nede får den meg i balanse igjen, forteller Morten Borgersen ansvarlig for regi og dramatisering av stykket.

Kjærlighet

Hvorfor skal vi absolutt elske hver gang vi elsker? spurte Agnar Mykle.

– Da vi jobbet med dramatiseringen av denne boken, måtte vi ta hensyn til at Ask skulle være tydelig, mens Embla, kvinnen i hans liv måtte forbli mer diffus, forteller Borgersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.