RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Himmelsk inspirasjon

Med utgivelsen "Englevakt" har trubadur Anne-Marie Kvien endelig realisert drømmen om en CD fylt med åndelige tekster.

- Jeg er veldig stolt av resultatet. Drømmen om å gi ut en slik CD har jeg vel hatt i meg siden jeg begynte å synge i et kristent kor som barn, forteller Kvien.
På nett
"Englevakt" er hennes femte utgivelse på syv år og er basert på et samarbeid med den svenske poeten og multikunstneren Ragnwei Axellie.
- Axellie er en av Sveriges beste poeter og var svært spennende å jobbe med. Allerede etter kort tid følte jeg at vi snakket samme språk med tanke på resultatet vi ønsket oss, sier Kvien.
I stuen hjemme i Hemingveien sitter Kvien med varm kopp nytraktet te. Med 50.000 solgte plater uten et etablert plateselskap i ryggen er det tydelig at hun er godt likt blant publikum.
- Jeg føler at tekstene mine har noe unikt i seg og at de bidrar med noe godt sett i forhold til dagens samfunn. Jeg får mange tilbakemeldinger fra folk som har hørt sangene mine og som forteller hvor mye de har bedtydd for dem. Det setter jeg stor pris på, sier Kvien.
Sangene og melodiene blir ofte til når Kvien er litt ekstra sliten. Det mener hun selv er fordi hun da slapper skikkelig av.
- Inspirasjonen kommer nesten alltid når jeg er ute i naturen. Jeg klarner opp tankene og får muligheten til å være helt fri fra det daglige arbeidet, forteller hun.
Kvien understreker at sangtekstenes innhold har blitt viktigere etter som hun selv har blitt eldre.
- Jeg jobber mye med tekstene og føler det er viktig at de bringer et budskap jeg selv kan stå bak. Når jeg er rundt og synger føler jeg ofte at tekstene når frem til publikum og jeg ser at det treffer dem, smiler Kvien.
Priviligert
Anne-Marie Kvien kaller seg gjerne for en gledens trubadur og budbringer. Og det går utvilsomt en rød tråd gjennom utgivelsene hennes kalt "Livsglede", "Lengsel", "Håp", "Sangen til bygda" og "Englevakt".
- Jeg føler at jeg med den siste utgivelsen har gått et steg videre i den retningen jeg ønsker. Jeg er priviligert som får lov til å holde på det jeg liker og forsøke å spre glede gjennom musikk og sang, sier Kvien og legger til;
- Jeg lærer noe hver dag og tør å åpne meg slik at ting får mulighet å påvirke meg. Når sangene mine betyr noe for noen er det det beste komplimentet jeg kan få. Da har jeg lykkes.
Diverse lokalradiostasjoner har allerede fattet interessen for Kviens siste utgivelse og stadig spilles hennes sanger for lytterne.
- Jeg tror egentlig musikken min passer for både unge og eldre, den har ingen øvre eller nedre aldersgrense. Tilbakemeldingene jeg får er i hvert fall fra et nokså bredt publikum, forteller Kvien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere