Gå til sidens hovedinnhold

Himmelsk korpsmusikk i 100

56 skolemusikanter og en messingkvintett i verdensklassen leverte energisk korpsmusikk under jubileumskonserten i Ullern kirke.

ULLERN: Med besøk hos ordføreren i Rådhuset og korpstur til Dubai, har høydepunktene for musikerne fra Lilleaker Skoles Musikkorps stått i kø i anledning 100-årsmarkeringen.

Sist søndag opplevde mange i så måte enda et høydepunkt i rekken da de profesjonelle musikerne fra The Brazz Brothers fikk med seg korpset på improvisasjonisk korpsmusikk litt utenom det vanlige.

Trosset korpsforbud

I en nærmest fullsatt kirke fikk publikummet til å begynne med en høytidlig kortversjon av skolekorpsets 100 år lange historie. Her ble blant andre ildsjelene bak oppstarten i 1909 – da Lilleaker var et fattig arbeiderstrøk et godt stykke ute på landet (!) – nevnt. Og blant de fremmøtte fantes ildsjelen Torbjørn Svan-qvist, som tross korpsforbudet under krigen møtte til korps-øvelser i all hemmelighet.

Mer enn noter

Allerede klokken 11 på søndagsformiddagen møtte medlemmene i The Brazz Brothers de unge og håpefulle hornmusikerne på Lilleaker skole. Her ønsket messingkvintetten, som årlig holder over 120 konserter i inn og utland, å vise at korpsmusikk ikke bare er noteterping.

Resultatet som fylte kirkerommet i Ullern senere på kvelden "spilte" for seg. De 56 skolemusikantene kompet til jazzblåsernes solospill på en lekende og suggerende måte - til publikummets trampeklapp.

17. mai blir Lilleaker Skoles Musikkorps igjen å høre under vekkerunden fra klokken 07.00 og under flaggheisingen på Lilleaker skole klokken 08.00.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar