RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Marie Hindal, Gjermund Brenne, Lars Otto Birkeland, Ole Christian Kvarme, Simon Hebeisen, Ragnhild Koren og Hanne Hoff var strålende fornøyd etter å ha gjennomført den første gudstjenesten på fem år med ekte orgelmusikk.
Anne Marie Hindal, Gjermund Brenne, Lars Otto Birkeland, Ole Christian Kvarme, Simon Hebeisen, Ragnhild Koren og Hanne Hoff var strålende fornøyd etter å ha gjennomført den første gudstjenesten på fem år med ekte orgelmusikk.

Himmelsk opplevelse

Biskop Ole Christian Kvarme og en nesten fullsatt Fagerborg kirke rettet oppmerksomheten mot kirkens splitter nye orgel og applauderte under søndagens orgelgudstjeneste.

FAGERBORG: Det var høyst etterlengtede orgeltoner som fylte kirkerommet under innvielsen av det nye kirkeorgelet i Fagerborg kirke på søndag.

For etter at det gamle kirkeorgelet fra 1932 kollapset under gudstjenesten på nyttårsaften i 2002, har et lite elektrisk orgel vært den magre erstatningen for kantorene Lars Notto Birkeland og Gjermund Brenne de siste årene.

Himmelsk opplevelse

Det gamle Jørgensen-orgelet fra 1932 begynte å spille på det siste verset allerede på 80-tallet, og etter kollapsen nyttårsaften i 2002, har det vært uspillbart. Derfor er overgangen til det enorme orgelet kirken har fått nå helt himmelsk, forteller kantoren i Fagerborg kirke.

Det nye orgelet er laget av den sveitsiske orgelbyggeren Simon Hebeisen og hans orgelfabrikk i Luzern i Sveits og de har brukt over 15.000 arbeidstimer på å lage den.

Det nye orgelet har 54 registre med totalt 3315 piper, der den minste er på 15 millimeter og de største er på seks meter. Det er et orgel på 10 tonn, som er mekanisk drevet, noe som er den mest ettertraktede orgeltypen i verden, forklarer Hebeisen.

Blant dem som ga sine gratulasjoner etter gudstjenesten, var biskop Ole Christian Kvarme.

Orgelet kalles gjerne "instrumentenes dronning". Og nå som det nye orgelet er på plass i denne kirken, er det bare å gratulere, sier Ole ChristianKvarme.

Les hele saken i torsdagens papirutgave

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere