*Nettavisen* Nyheter.

Hip-hop på timeplanen

Norges første streetdanceskole er et faktum. Skolen skal fremme kulturfenomenet hip-hop ved hjelp av profesjonelle og erfarene lærere.

Skillebekk: - Det er ingen skoler som har spesialisert seg på hip-hop og street. Dette vi vil få en endring på, forteller koreograf Solveig Kitmitto.

Sammen med Jalal Yousef har hun startet opp studioet hvor de skal lære andre å danse hip-hop, breaking, street og mye annet. Målene de to har satt seg, er å øke kompetansen, gi folk et godt tilbud og få streetdance til å bli respektert.
- Det er flere skoler som har streetdance med i timeplanen, men det er fortsatt ikke helt akseptert. Dette må endres, sier Kitmitto og legger til at interresen for den type dans er stor.

- Jeg har holdt mange ulike dansetimer, men det er i hip-hop-timene det har vært flest folk, sier hun.

Alle kan komme

- Vi har tilpasset timeplanen slik at alle kan komme. Det er noe for alle nivåer. Vi kommer til å lære koreografier, gi råd og om det er ønskelig, setter vi opp treningsplaner, sier Kitmitto.

Prisen for en time er 100 kroner. På The Studio har man Drop in timer. Om man vil kjøpe et klippekort, koster det 800 kroner. De ulike nivåene er ungdom fra 12 til 16 år, nybegynnere og viderekommende med danseerfaring.

Workshops

Workshops er noe man kan bli med på mens The Studio er på tur. The Studio kommer til å reise rundt i landet med sine workshops. Hver helg hele året er det planlagt slike turer. Christopher fra Dansefeber kommer også til å være med på disse turene.

Kitmitto var koreograf under "Dansefeber". Den nåværende workshopen kalles "Feberuka". Denne workshopen er basert på uken som var under Dansefeber og det vil bli brukt koreografier fra feberuka.

Fresh

The Studio er hjemmet til dansegruppa Fresh. De har treninger to ganger i uka, ledet av Kitmitto.
- Vi vil "selge" danserne våre og vise hva de kan, forteller Kitmitto.

Alle i Fresh går på danseskoler og har ulik bakgrunn. Under treningene øver de frem koreografier og forbereder seg til å lage shows.
- Hip-hop er et kulturfenomen, og vi skal vise hva vi kan. Ulike forestillinger vil bli satt opp og vi kommer til å holde show forskjellige steder, sier Kitmitto.

Alle i Fresh er under utdanning eller ferdig.
- Vi ønsker at skolen skal være en type show-skole. De som klarer seg best, vil bli plukket ut til å bli med på ulike shows, sier Kitmitto.

Samarbeid på nett

The Studio samarbeider med nettsiden www.dance2hits.com. På denne siden kan man lære å danse slik de gjør i musikkvideoene, eller lære ulike bevegelser. Her registrerer man seg gratis og kan velge hva man vil lære.

- Dette er noe Jalal har klart. Denne siden er som en slags gratis, mobil danseinstruktør, forteller Kitmitto.

Christopher er også med som instruktør på denne siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag