RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiphoperne varmet opp på Stortinget før finalen


Hiphperne samlet i det aller helligste vi har i norsk demokrati.
Hiphperne samlet i det aller helligste vi har i norsk demokrati. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Det er svært sjeldent hiphop-folk besøker Stortinget. Og aldri så mange som torsdag formiddag. Senere ga de alt på konsertscenen Blå.

SENTRUM: Og de er unge rappere som er opptatt av demokrati og politikk. Gruppen som besøkte Stortinget var de 13 finalistene i årets Rapvalg.

Rapvalg er en landsdekkende musikkkonkurranse som skal inspirere unge mennesker til å bruke stemmeretten sin ved årets kommunestyre- og fylkestingvalg. Ungdommene har blitt oppfordret til å skrive en låt med et samfunnsengasjerende -og politisk tema. 60 bidrag ble sendt inn, 13 finalister ble plukket. Torsdag kveld ble vinneren kåret på konsertscenen Blå. Artistene har presentert låtene sine på nettstedet rapvalg.no.

Her kan du følge finalen live!

I finalen kjemper de om en pengepremie på 50.000 kroner.

Gjennom musikk ønsker Rapvalg å gjøre unge mer samfunnsbevisste og engasjerte i kommunevalget 2011, noe som forhåpentligvis vil øke stemmedeltakelsen. Prosjektet ble startet første gang i 2009. Da foran stortingsvalget.

Rapvalgs nettisder i 2009 fikk flere hundre tusen treff fordelt på en 14 ukers periode. 23 artister fra hele landet blant annet Bergen, Trondheim, Drammen, Ski, Nesodden og Oslo, sendte inn sine musikkbidrag.

– Dere bidrar!

Hiphop-gutta fikk en guidet tur på Stortinget, og var innom grunnloven, parlamentarisme, regjering, lagtinget og Stortingssalen. Og til slutt ble gruppen tatt imot av visestortingspresident Akhtar Chaudhry.

– Jeg er glad for at dere bidrar til å styrke demokratiet, og jeg håper dere bidrar til å øke valgdeltakelsen, sier Chaudry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere