RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole Husvik ble overøst av blomster, diplom og hederlig omtale da han ble kåret til "Oslos hyggeligste drosjesjåfør" av Norges Blindeforbund på fredag. Fylkesleder Margareta Forrestad hadde mye godt å si om Taxi-Ole, som han kalles.
Ole Husvik ble overøst av blomster, diplom og hederlig omtale da han ble kåret til "Oslos hyggeligste drosjesjåfør" av Norges Blindeforbund på fredag. Fylkesleder Margareta Forrestad hadde mye godt å si om Taxi-Ole, som han kalles.

Hipp hurra for Taxi-Ole!

Ole Husvik fra Etterstad er kåret til Oslos hyggeligste taxisjåfør av Norges Blindeforbund. – Han er en pryd for drosjenæringen, skryter Margareta Forrestad.

BISLET: Det var høy stemning hos Norges Blindeforbund på fredag, da den uvanlige kåringen fant sted. Blinde og svaksynte har kåret Oslos hyggeligste drosjesjåfør. Vinneren er en gammel traver i faget og har kjørt drosje helt siden 1968. Det vanket blomster, vakre ord og diplom på en rørt drosjesjåfør.

– Hyggelige kunder

– Så mye verdt er jeg da ikke. Jeg gjør jo bare jobben min, sa en brydd Ole Husvik (69).

Etterstad-mannen, populært kalt Taxi-Ole, gikk egentlig av med pensjon for tre år siden. I september fyller han 70 år. Han stortrives så godt i yrket at han har fortsatt bak rattet. Nærmere 90 prosent av tida hans går til å kjøre blinde og svaksynte. Husvik stortrives med denne kundegruppa.

– Det er så mange hyggelige mennesker i Blindeforbundet. De er så takknemlige når du gjør det lille ekstra. Men for meg er ikke det noe offer. Jeg synes det bare er hyggelig, forteller han til Østkantavisa.

Mange godord

I Blindeforbundets lokaler ble prisvinneren overøst av blomster og rosende omtale. Det vanket også et eget klistremerke som bevis på at han er "Oslos hyggeligste sjåfør". Og Husvik er en sjåfør av det sjeldne slaget, med helt unike egenskaper, skal vi tro folk som har kjørt med mannen. Noe av hemmeligheten bak populariteten kom frem da Margareta Forrestad, fylkesleder i Osloavdelingen, holdt tale for hederskaren.

– Du er en verdig vinner, Ole! Du er godt likt, er alltid blid og har alltid en arm å låne bort. Dette er vel fortjent, skrøt Margareta Forrestad.

Fylkessekretær Aina Kaupang kunne fortelle at Blindeforbundets kåring er sjelden kost, i hvert hva angår drosjenæringen.

– Blindeforbundet har i en årrekke vært ute og kritisert drosjer for ikke å ta med seg blinde og svaksynte, spesielt med førerhund. Dette er en omvendt nyhet. Nå skal vi ikke klage, men sette fokus på noe positivt, sa Kaupang.

Husvik virket lamslått av all rosen. Selv tror han noe av nøkkelen bak å gjøre en god jobb, ligger i høy trivsel.

– Taxiyrket er veldig fritt og fint. Gode kolleger. Mange hyggelige mennesker. Og hos Blindeforbundet er det mange av dem. Jeg har kost meg hele tida. Det er en myte at vi drosjesjåfører får så mye kjeft. Folk er stort sett trivelige, forteller han til Østkantavisa.

– Du spretter jo alltid opp av setet og åpner døra for kunden. Hvor mange gjør det i dag, sa Forrestad videre.

For Husvik handler det om yrkesstolthet.

– Hvis du åpner døra for kunden, er turen redda. Da har du skapt den gode stemninga i bilen, røper den populære sjåføren.

Det vanket også ros fra Husviks arbeidsgiver, Oslo Taxi. Strategi- og kommunikasjonssjef Lars Dolva, overrakte også blomster.

– Det er ikke mange igjen av hans merke?

– Vi har endel av dem, men han tilhører den eldre generasjonen som sitter inne med en enorm kompetanse, sa strategisjefen. 

Husvik  fikk også ros for å ha et spesielt hjerte for blinde og svaksynte.

– Hans forståelse av det å leve uten syn er enorm og den omtanken som følger med denne forståelsen er grensesprengende. Ole har ved flere anledninger sittet på venterommet mens en av oss har vært hos legen eller han blir med inn til skranker, bare fordi han har visst at det blir vanskelig for oss å finne veien alene, kom det frem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere