RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hippe blir proff i Frankrike


Drøm: Johannes Hippe har drømt lenge om å bli håndballproff, nå får han sjansen i HBC Nantes i Frankrike.
Drøm: Johannes Hippe har drømt lenge om å bli håndballproff, nå får han sjansen i HBC Nantes i Frankrike. Foto: Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Johannes Hippe (21) har spilt sin siste håndballkamp for BSK/NIF. 21-åringen er allerede på plass i sin nye klubb HBC Nantes.

Nordstrand: Skader på et par av skytterne gjorde at franskmennene var ivrige på å få Hippe sørover så fort som mulig.– Det er klart det er en drøm å få prøve seg som proff, så dette gleder jeg meg til, sier Hippe.

HBC Nantes ligger på sjetteplass i den franske ligaen, elleve poeng bak serieleder Montpellier.

– Det er ikke hver dag en topp 6 klubb i Frankrike vil hente meg, så dette er egentlig ganske stort for meg. Jeg føler meg heldig som får en slik mulighet, sier Hippe, som studerer psykologi på Blindern.

– Hva vet du om HBC Nantes?

– At klubben har flere landslagsspillere, og at de sikter mot europacupen neste sesong, sier Hippe.

Måtte slå til

Hippes siste kamp for BSK/NIF ble søndagens 30-27 tap for Runar, en kamp hvor Hippe fikk hjernerystelse.

– Hva tenker du om å reise fra BSK/NIF midt i sesongen?

– Jeg var selvfølgelig litt i tvil, men tilbudet var såpass godt og klubben så bra at det var vanskelig å si nei, sier Hippe.

– Kontrakten din med HBC Nantes gjelder bare ut sesongen, hva tenker du om det?

– Sånn jeg har forstått det er det ikke lov til å signere spillere for lenger enn ut sesongen når man allerede har meldt inn et visst antall spillere i Frankrike, sier Hippe, som spilte VM i Sverige i januar i år.

– Så du håper og tror på et lenger eventyr i HBC Nantes?

– Klubben har uttrykt at de helst vil signere meg for en lengre periode, og det er reforhandlinger for fremtiden allerede i mars, sier 21-åringen.

Tror på BSK/NIF

Hippe føler seg ønsket i HBC Nantes.

– Hadde klubben ønsket en spiller for bare seks måneder, så hadde de nok hentet en spiller som var eldre og mer erfaren enn meg. Så det handler om å prestere bra, sier Hippe.

– Hva tror du om BSK/NIFs sjanser til å overleve i Postenligaen?

– Jeg er helt sikker på at det snur seg uten meg, for det er mange veldig gode spillere i BSK/NIF. Vi har jobbet knallhardt, men ikke fått de resultatene vi ønsker, sier Hippe.

21-åringen har spilt i NIF siden han var syv år.

– Det vil alltid være en klubb som betyr mye for meg, og det er jo på grunn av klubbens trenere og spillere opp gjennom årene at jeg får denne sjansen, sier Johannes Hippe.

Finne en erstatter

I BSK/NIF prøver man å finne en erstatter for Hippe.

– Vi jobber på spreng, men de vokser ikke på trær, sier leder Tom M. Nilsen i BSK/NIF.

– Hva tenkte klubben om å slippe Hippe midt i en vanskelig sesong?

– Det hadde ikke tjent klubben noe å stikke kjepper i julene for han. Vi var enige om at han skulle få gå etter sesongen, men da dette dukket opp var han i modus for å reise nå, forteller Nilsen.

BSK/NIF skal ha penger for Hippe, men vet ikke hvor mye de får.

– Vi kjenner ikke dette markedet, men det er ikke toppsjiktet i Europa- så det er nok ikke snakk om så mye penger. Men vi får hjelp av håndballforbundet i saken, sier Tom M. Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere