RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hippiebussen kan gjenoppstå


Mye tyder på at VW børster støvet av Microbus-konseptet i 2014.
Mye tyder på at VW børster støvet av Microbus-konseptet i 2014. Foto: Alle foto: VW
Microbus dukket første gang opp i Detroit tidlig i 2001. Kanskje du kan kjøpe den i 2014?

Til stor jubel dro Volkswagen teppet av Microbus under bilmessen i Detroit en sur januardag i 2001. Undertegnede var blant de applauderende.

Hippietiden med VW T2 (sambabuss) fra slutten av 1960-årene var slett ikke glemt, og en gryende retrobølge nærmet seg bilindustriens designere.

Sånn sett hørte Microbus hjemme i USA, sammen med den etter hvert tre år gamle New Beetle og New Mini ved inngangen til et nytt tusenår.

Så ble det stille. Helt stille.

Tabben Routan

Hva gjorde VW etter utstillingen? Jo, de snakket pent med Chrysler, la noen penger på bordet og fikk den økonomisk grøftekjørte bilprodusenten nord for Detroit til å navne om Chrysler Voyager til VW Routan.

Slik ble det hele billigere for Volkswagen. Om Routan ble en salgssuksess? På ingen måte. VW tapte penger på hver bil de fikk produsert.

Mulig elhybrid

Nå har noen i konsernet sett hvor tåpelig det var at de ikke gikk videre med Microbus. På ny er støvet børstet av konseptet, hevder tyske AutoBild, og henviser til VWs produksjonsplan hvor Microbus skal stå oppført fra 2014.

Men det skal ikke være bestemt om bilen blir en tradisjonell flerbruksbil (MPV) eller noe mer moderne som ligner Microbus. AutoBild antyder elhybrid med rekkeviddeforlenger.

Dette blir spennende fra en urtysk bilprodusent som faktisk allerede i 2014 kan være verdens største.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere