*Nettavisen* Nyheter.

Hissig stemning på Facebook før demonstrasjon

Fredag ettermiddag holdes det en markering mot norsk deltakelse i krigen i Afghanistan utenfor Stortinget. Og stemningen er småhissig på Facebook-siden før demonstrasjonen.

SENTRUM: Arrangørene av demonstrasjonen klokken 14 fredag har tidligere gått ut og lovet at den skal foregå i rolige former.– Markeringen er ment å foregå fredelig, på tross av medias og kritikernes forsøk på å sabotere. Og håper inderlig at andre ikke tester oss ved å framprovosere reaksjoner, skriver et av medlemmene på siden.

Aggressiv

Men i ett av de nyeste innleggene, mener ett av medlemmene at statsminister Jens Stoltenberg burde blitt drept 22. juli.

Han beskriver ellers det norske samfunnet og regjeringen i sinte ordelag. Mohyeldeen Mohammad, ett av medlemmene i facebookgruppa, som tildligere er blitt pågrepet og siktet for trusler mot en Dagbladet-journalist svarer følgende:

«Kunne ikke sagt det bedre»

Maner til fredelig markering

Senaid Kobilica i Islamsk råd oppfordrer til en fredelig markering.

– Som representanter for norske muslimer har vi sagt tydelig at de har rett til å demonstrere, men at de må avstå fra å ta i bruk uakseptable midler. Islamsk råd ga sterkt uttrykk for at uttalelsene er i strid med demokratiske og islamske prinsipper, sier han til Nrk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.