Historie i veggene

Lokalene er splitter nye, men historien sitter likevel godt festet i veggene hos den nyåpnede restauranten Vognmand Nilsen på Grønland.

GRØNLAND: Eieren Per-Olav Kristoffersen er nemlig barnebarn av vognmannen Simon Nilsen, og har sammen med sønnen Magnus startet restaurant med Grønlands historie som en sentral del av konseptet.
Jeg har jo alltid visst at bestefar var vognmann i dette området, og da Magnus og jeg bestemte oss for å starte restaurant på Grønland fant vi fram gamle papirer og bilder fra skuffene på loftet. Der lå liksom hele oppskriften på det vi står igjen med i dag, forteller Per-Olav entusiastisk, som selv har vokst opp på Grønland. Nilsen hadde i mange år jobb som vognmann på Grønland, og jobbet blant annet for etablissementet "Andreas Løvlie - Vin og sigarer".

Blander nytt med gammelt

Veggene i restauranten er pyntet opp med bilder fra eldre tider på Grønland. Mange av dem med motiver fra dagliglivet i området på begynnelsen av nittenhundretallet.
Vi har stått og rota i gamle arkiver i timesvis, og funnet fram til motiver vi mente kledde restauranten best. Vi ønsker at gjestene skal få med seg at dette faktisk er et sted med litt historie selv om vi er nyåpna, sier Per-Olav, og tar oss med til en del av lokalet som er viet Vognmandens minne. Et stort bilde av Simon Nilsen pryder veggen.
Vi har dokumentasjon fra Frelsesarmeen på at Vognmand Nilsen var en rettskaffen, arbeidsom, edruelig og troende kar. Så da må vi jo bare være stolte av navnet, ikke sant?

Moderne husmannskost

Menyen er rikholdig, men det man først og fremst fester seg ved er dagens rett. Som på denne restauranten selvsagt bærer navnet "Dagens vognmand".
Vi har mye spennende mat her, men om du har lyst på en rimelig matbit bør du satse på en "Dagens Vognmand" anbefaler Magnus.
Her har vi laget spennende varianter av norsk husmannskost. Grillet svineskank med rødkål for eksempel. Uvanlig tilbredning, men utrolig godt! En annen gang kan du få en spennende utgave av mors kjøttkaker. På Vognmand Nilsen skal vi lage mat som passer for alle, enten du har lyst på seks retter med gode venner eller en kjapp matbit med kolleger på vei hjem fra jobben, opplyser han.
Til sommeren åpner restauranten uteservering. Den edruelige Nilsen hadde sikkert mislikt innholdet i mange av glassene på Grønland om dagen, men at han hadde hatt nok å gjøre med vognen sin hersker det vel liten tvil om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.