RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GAMLE MOTIVER: Tor Wisløff (t.v.) scanner inn et bilde fra Evind Røssler under scannedagen i 2009.
GAMLE MOTIVER: Tor Wisløff (t.v.) scanner inn et bilde fra Evind Røssler under scannedagen i 2009. Foto: arkivfoto: arne vidar jenssen

Historielag på jakt etter dine bilder

Søndre Aker historielag vil ha kopi av dine gamle bilder fra Nordstrand og Bekkelaget. Lørdag inviteres du til årets store «scannedag».

LAMBERTSETER: – Vi vet at det på loft og i kjellere ligger mange bilder og album som vil komplettere vår kunnskap om nærområdet. Disse ønsker vi å scanne for å oppbevare dem elektronisk og bruke dem i vårt arbeid, sier historielagets leder Tor Wisløff.

Han håper derfor mange tar oppfordringen og kommer til biblioteket på Lambertseter lørdag mellom klokken 11.30 og 14.30.

– Vi har et eget bildeteampå plass som på sekunder kopierer bildene inn på PC, og legger dem i vår bildebase. Vi ønsker ikke å beholde originalene, men bare få anledning til å kopiere dem til benyttelse i beretninger, årbøker, kåserier og andre publikumsrettede formål, sier Wisløff.

Han forteller at historielaget er interessert i alle typer bilder, enten det er av bygninger, hager, veier, begivenheter eller personer.

– Bildene blir lagt inn i en bildebase som er allment tilgjengelig for dem som ønsker å titte tilbake i tid og se hvordan det var på Nordstrand og Bekkelaget for 20, 30 eller 100 år siden, sier Wisløff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere