*Nettavisen* Nyheter.

Historikk

Trafikkproblemene i Ulsrudveien har vært omtalt i Nordstrands Blad tidligere.

ULSRUD: I august 2008 påpekte Jens Kjelstrup og naboen Synnøve Smedal problemene med altfor høy fart på den brede delen av Ulsrudveien nederst mot Østensjøveien. De fortvilte over at innført parkeringsforbud har ført til at farten og trafikken har økt.

- Folk kjører i 70 km/t oppover Ulsrudveien og tar ikke hensyn til at de har vikeplikt for dem som kommer ut fra Protonveien, sa naboene den gangen.

Ifølge Smedal har nye park1eringsbestemmelser ført til at flere bruker Ulsrudveien som snarvei til Bøler, altså det samme som Frank Hansen nå påpeker.

Hun undrer seg også over at kommunen har fartsreduserende tiltak øverst i Ulsrudveien, men ikke nederst. Også dette stusser Hansen over.

- Ulsrudveien er mye bredre enn vanlig veistandard. Sånn som det er nå, er veien tilrettelagt for fart, siden den er bredere enn mange norske riksveier.

Parkeringsforbudet ble innført for å sikre bussen bedre fremkommelighet. Politiet på sin side har pekt på at parkering av biler, er fartsreduserende. Men de la altså vekt på Sporveiens argumentasjon den gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.