*Nettavisen* Nyheter.

Historisk år for Furuset skole

Rektor Magne Dahl håper å kunne markere det Furuset skoles 150-års jubileum med ferdigstillt oppussing av det originale skolebygget på 17.mai. Foto: Foto: Vemund Sveen Finstad

150-årsdag gir god grunn for feiring på Furuset skole

Furuset: Håndtaket på hovedinngangen ved Furuset skole er gammelt og furet tre, slitt av utallige barnehender. Ute i skolegården står bautaen av krigshelt og Furuset-legende Ole Reistad, som glaner med sitt staute blikk på værbitt byggmasse. På andre siden av hovedbygget renoveres skolens begynnelse, et trehus som i år er 150 år gammelt. Snart det mest moderne bygget på skolen.
2011 er jubileumsåret som Magne Dahl ble kastet inn i på sitt første år som rektor ved Furuset skole. Første oppgave som rektor var å legge til rette for at en historie som strekker seg fra 1861 blir behørig markert. – Vi har tent lys i kastanjetreet i skolegården, hatt grøtfest for alle ansatte og elever og sendt opp fyrverkeri fra taket, forteller han. Og 17.mai får skolens elever føle litt på hva det betyr å være virkelig gammel, når Furuset skole får marsjere i by-toget som nummer tre i rekken.

Unge talere

Sufyan Azam, Shazam Ali og Sevgi Usein (alle 11) er tre av elevene som har fått oppdraget med å skrive taler som de selv skal fremføre på nasjonaldagen. Temaene er naturligvis krigshelten Ole Reistad og 17.mai.

– Det har vært litt vanskelig å finne informasjon, men også veldig gøy, sier trioen. De fikk jobben fordi de er vant til å snakke i forsamlinger. – Jeg tror kanskje de små ser på oss som forbilder siden vi gjør det, sier Sufyan Azam og smiler.

Stas for elevene

Rektor Dahl virker fornøyd. Det er et viktig år for skolen på mange måter. Mye negativ omtale fra området gir anledninger som dette kjærkomne positive innslag.

– Elevene synes det er stas. Vi underviser mye lokalhistorie i klassene. Det gir identitetsfølelse til en spennende og utfordrende elevgruppe, sier han.

Skolen har innført obligatorisk oppmøte for alle elever og ansatte 17.mai, slik at alle får være med å marsjere i toget.

– Sjuendeklasse skal gå flaggborg, så vi øver på å marsjere. Det blir også feiring på rådhuset, og alle barna får være med, sier Dahl, som gleder seg.

– Det blir litt ekstra stas å gå 17.mai i år, sier han. Skolens fane har de sendt til restaurering. – Den var litt gammel og sliten, sier Dahl med et lite smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.