*Nettavisen* Nyheter.

Historisk dag

Det var en historisk dag på flere måter på Lilleborg skole mandag. Historisk for 1. klassingene som hadde sin aller første skoledag, og historisk fordi den gamle skolesangen fortsatt holdes levende av nye elever.

TORSHOV: De ferske 1. klassingene ble møtt av lett duskregn på Lilleborg skole mandag, og foreldre og barn spaserte kjapt inn i aulaen hvor rektor, inspektør og fadderelevene fra 5. klasse sto klare til å hilse dem velkommen. Først sang de eldre elevene skolesangen av full hals, og 1. klassingene fikk dermed en grundig innføring i skolehverdagen - i hvert fall slik den ble beskrevet for lenge siden.

"Bruk skoletiden, ellers vil du angre siden" og "gi mor en klem, skolen er som et hjem" og lignende strofer lagde en historisk ramme for skolehverdagen 6-åringene skal inn i.

Rektor Eyvind Dahl ønsket foreldre og barn velkommen til skolen, før hver og én ble ropt opp for å komme fram til lærerne og hilse. Noen nærmest løp opp i ren iver, andre strittet imot så kraftig at mors skjørt nesten ble revet av. Andre igjen fikk et lite oppmuntrende puff fra mor eller far slik at de våget å ta de første små skrittene opp til scenen.

Lekser blir kjedelig

Østkantavisa tok en liten prat med Mia Xiu Lan Sund Bronger (5 1/2 år) før hennes aller første skoledag. Og hun var godt forberedt.
Jeg kan lese og skrive, men ikke regne, forteller Lan.
Men hva er fem pluss fem da?

Det er ti. Jeg kan pluss, men ikke minus, presiserer hun.

Har du gruet eller gledet deg til å begynne på skolen?

Jeg har ikke gruet eller gledet meg. Men lekser blir kjedelig, sier Lan.

Hva tror du er det største forskjellen på barnehage og skole?
På skolen må man stå opp litt tidligere, i barnehagen kan man velge selv. Men det går greit å stå opp tidlig, en gang sto jeg opp klokka tolv på natta. Også plinger vekkerklokka mi veldig høyt, forteller Lan.

Barnehagen var bra

Jonatan Ansgard (6 år) hadde også sin første skoledag mandag, og han og mamma Vanja var tidlig ute, slik at Jonatan kunne teste ut lekeapparatene i skolegården. Fram til nå har han gått i Lilleborg barnehage, og nå skal han begynne på Lilleborg skole.

Barnehagen var bra. Jeg vet ikke hvordan skolen er ennå, forteller han til Østkantavisa.

Jonatan vet at han skal lære å lese og skrive, men ellers er han litt usikker på hele opplegget. Det er ikke mamma Vanja, som har en datter i 3. klasse på samme skole.

Lilleborg er en veldig bra skole. Lærerne er veldig engasjerte og ålreite på alle måter, forteller hun.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.