Gå til sidens hovedinnhold

Historisk sekser

Onsdag innkasserte Bergrevyen sin første sekser. Nå prøver vi å komme helt opp i revyeliten, sier en overlykkelig instruktør Erlend Valen-Sendstad til Nordre Aker Budstikke.

- Vi har jo ligget ganske nærme en stund, men nå har vi endelig nådd målet, sier Erlend.

Litt ekstra stas

For Berg, som verken har noen dramalinje eller musikklinje, blir det ekstra stas å ta innersvingen på de mer tradisjonelle revyskolene, og samtidig å håve inn en sekser.

Ingen av de som står på scenen er proffe, verken danserne, skuespillerne eller bandmedlemmene. Trommisen er den eneste de har hentet inn utenifra han går på Nordberg ungdomsskole.

- Flere år har vi ikke hatt band i det hele tatt, sier Erlend. Han og medinstruktøren hans Hanna Klingberg, er begge tidligere skuespillere på Berg-revyen. Ingen av dem har vært instruktører for en revy tidligere.

Ser mot stjernene

"En gang iblant dukker det opp en skolerevy helt utenom det vanlige. En forestilling så velskrevet, velspilt og gjennomført at du blir sittende og lure på hva de profesjonelle revyscenene egentlig driver med," skrev Aftenposten Aften i sin anmeldelse av NRK Hubro/NRK Kobra.

- Vi går alle rundt med litt stjerner i blikket. Vi er jo den eneste skolen som har fått en sekser så langt, sier Erlend.

- Så hva har dere gjort annerledes i år?

- Vi har lekt litt med revysjangeren, som jo er sketsjbasert, og prøvd oss på en kreativ vri, sier Erlend.

Ingen pauser

NRK Hubro/NRK Kobra er en parodi på alle de nye TV-kanalene som har poppet opp den siste tiden. I revyen følger vi redaksjonen bak NRK Hubro. Sønnen til direktøren tar over for å gjøre kanalen hippere og mer trendy. Dette resulterer i kanalen NRK Kobra, et hipt og kult ungdomskonsept.

Det ambisiøse med dette revyprosjektet er at det er godt over 30 personer på scenen samtidig. Et ukjent antall sceneteknikere spiller teknikere på TV-settet, og pausene mellom sketsjene blir derfor en del av hele revyen, som et slags innslag om hva som skjer bak kulissene i redaksjonen.

Snart utsolgt

En sekser betyr utrolig mye for elevene.

- Det er veldig morsomt fordi det føles utrolig uvirkelig for alle som er med. Vi turte ikke å drømme om en sekser, men nå har vi fått bekreftet alt det harde arbeidet vi har lagt inn, sier Erlend.

Den gode anmeldelsen har også sitt å si for billettsalget. Billettelefonen på Berg videregående har ikke stått stille siden onsdag, så det gjelder å skynde seg for å få sett den historiske Bergrevyen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget