Historisk skifest hos Lillomarka

Det ble mye dramatikk under fellesstartene i Rossignolrennet. Her er det Lillomarkas Thea Jørgine Groven Lindtveit (t.v.) som kjemper med Høybråten og Stovners Karianne Moe i jentenes 12-årsklasse.

Det ble mye dramatikk under fellesstartene i Rossignolrennet. Her er det Lillomarkas Thea Jørgine Groven Lindtveit (t.v.) som kjemper med Høybråten og Stovners Karianne Moe i jentenes 12-årsklasse.

Årets utgave av Rossignolrennet ble både vellykket og historisk.

HSILs Ylva Horten gikk så det suste opp bakkene.

Lillomarka hadde gjort gode forberedelser.

GRORUD: Selv om Lillomarka Skiklubb har arrangert flere interne konkurranser ved Badedammen, ble lørdagens renn regnet som det første ordentlige arrangementet i den nye skiparken. Og med 360 deltagere, ble det en flott dag for arrangøren.

Det ble en historisk dag med bra deltagelse. Jeg mener også dette er det beste arrangementet vi har avviklet, sier rennleder Vidar Benjaminsen.

Alt gikk på skinner

Rossignolrennet, tidligere kalt Greirennet, har ikke engang gått i Groruddalen de siste årene. Nå er Benjaminsen glad for at klubben har fått på plass en egen arena.

Mens det sikkert er hundre fotballbaner i Groruddalen, har skiidretten aldri hatt en ordentlig arena, sier han.

Med det massive snøfallet i hovedstaden i forrige uke, fikk Lillomarka nok av utfordringer med å gjøre løypene klare til start.

Det var vinterlige forhold, men vi klarte å avvikle et solid arrangement. For første gang benyttet vi også databrikker til tidtakingen, og det gikk også greit, oppsummerer rennleder Benjaminsen.

Han mener 360 deltagere er godkjent.

Det gikk sikkert 40-50 andre langrenn på landsbasis denne helga, men det gror godt i skisporten, sier Benjaminsen som også inviterer til premielangrenn i idrettsparken hver tirsdag.

Gode resultater

Lillomarka Skiklubb kunne også glede seg over gode resultater i sitt eget stevne.

I gutter 17 ble Hans Fredrik Fahle nummer to, mens Mari Skoglund Godal endte på tredjeplass i jentenes 18-årsklasse. Lars Digerud og Natalie Kristina Blomseth tok tredjeplass i hver sin 13-årsklasse.

Høybråten og Stovner stilte også sterkt i Rossignolrennet, og flere av klubbens løpere maktet å ta en pallplass.

I jenter 11 gikk Ida Bratlie inn til en flott andreplass, og det samme klarte Karianne Moe i klassen for de ett år eldre jentene.

I gutter 16 ble Eskild Skåttun nummer to, mens Jostein Sollihaugen Mauer endte på plassen bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.