*Nettavisen* Nyheter.

Historisk stort narkobeslag

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Natt til mandag beslagla politiet et narkotikaparti som beskrives som historisk stort.

OSLO: Væpnet politi slo til akkurat da overleveringen av narkotikapartiet skulle skje ved et parkeringshus på Skøyen i Oslo natt til mandag, skriver Dagbladet.

Har ødelagt innførselsåre

– Kvantumet narkotika som er beslaglagt er meget stort i nasjonal målestokk og i et historisk perspektiv. I tillegg mener vi at vi har satt en sentral innførselsåre for narkotika inn til Norge ut av spill, sier politiinspektør Einar Aas, sjef ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Ni personer ble pågrepet i Oslo og én person i Sverige. En norsk 45-åring utpekes som hovedmann.

De pågrepne har bakgrunn fra ulike miljøer. Seks av dem er nordmenn, en er pakistaner og en er bosnisk serber. Den pågrepne i Sverige er en nederlandsk kvinne.

Verdt mange millioner

Narkotikalasten er trolig verdt mange millioner kroner og var blitt fulgt av politiet gjennom flere land, over norskegrensen og til parkeringsanlegget på Skøyen. Politiet bekrefter at partiet er «veldig stort», men vil ikke si hvor mye det dreier seg om.

Narkotikaen inneholder tre forskjellige stofftyper, blant annet kokain.

To av de pågrepne i Norge ble løslatt. Det er ventet at sju av de andre blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag eller torsdag.

Den påståtte hovedmannens forsvarer, advokat Petter Bonde, opplyser at hans klient nekter straffskyld og at han vil begjære seg løslatt.

Flere saker fra dittOslo:

Her gikk pensjonistene i vannet – nå har ØX fikset saken

Dødsbrann på Tveita

Mann drept på Majorstuen

– Fortsatt gode muligheter for at det ikke blir OL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag