RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk tilbakeblikk på Sagene


SV Sagene inviterer på historisk tilbakeblikk på Hjula veveri
SV Sagene inviterer på historisk tilbakeblikk på Hjula veveri
Mandag inviterer Sagene SV til åpent nyttårsmøte om industrien ved Akerselva og internasjonal økonomisk konkurranse. Her skal vi kombinere det nyttige med det behagelige, sier Bodil Chr. Erichsen, leder Sagene SV.

Sagene SV arrangerer åpent møte med lokalhistoriske og politiske innslag på Månefisken (tidligere Hjula veveri) mandag 7. januar, fra 18.00-21.00.

- Her skal vi snakke om politikk, kultur og historie. Hensikten med dette møtet er delvis politisk skolering, kulturell skolering og samle de rødgrønne kreftene på Sagene, opplyser Bodil Chr. Erichsen til Østkantavisa.

- Møtets formål er å koble den lokale historien til dagens politiske situasjon, fortsetter hun.

Historikk

Bodil Chr. Erichsen, som selv er utdannet historiker, sier at man kan forvente mye spennende historier fra Sagene.

- Jeg skal holde et lysbildeforedrag om industrien ved Akerselva, med hovedvekt på Sagene og tekstilindustrien der.

Før har hun ved andre anledninger brukt å gå rundt å se på de forskjellige historiske bygningene ved Akerselva, men tidspunktet på årets møte gjør dette vanskelig.

- Før har vi brukt å dra rundt og sett på de forskjellige bygningene. Men akkurat nå er det litt for kaldt. Derfor blir det lysbildefremvisning denne gangen, ler hun.

Stas med Hjula veveri

Plassen de har valgt å legge møtet er ikke tilfeldig.

- Hjula veveri er en fantastisk plass. Det er en sentral bedrift ved elva og det er veldig mye historie her.

Videre skal leder av faglig utvalg i SV vil snakke om sosial dumping i dag og nestleder i Nei til EU snakke om EØS-avtalen.

Det hele avsluttes med skuespiller Unn Vibeke Hol (fra Det norske teateret) som forteller Oscar Braaten historier, med musikalsk akkompagnement.

- Det er fantastisk bra og løftes ennå et hakk når det foregår i samme bygning som en av historiene; "Mens Hjula står". Hol er for øvrig en utmerket skuespiller. Jeg griner hver gang jeg ser stykket. En perfekt avslutning, sier Erichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere