RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk tilbakeblikk


Arne Emil Christensen
Arne Emil Christensen
Søndag 14.september klokken 14.00 blir det foredrag om Peder Norden Søllings, som var med å revolusjonere arbeidsforholdene til losene langs kysten i begynnelsen av 1800-tallet.

Professor emeritus Arne Emil Christensen, en av Norges fremste båtforskere, innleder høstens foredragsrekke med historien om Peder Norden Sølling en nasjons velgjører.

Professor Arne Emil Christensen, dr. philos i nordisk arkeologi, har vært bestyrer for Universitetets Oldsaksamling og tidligere leder ved Vikingskipsmuseet i Oslo. Professor Christensen har nå arbeidsplass ved Norsk Sjøfartsmuseum, og skriver for tiden på en bok om Peder Norden Sølling i forbindelse med 250 års jubileum for Søllings fødsel.

Foredraget tar for seg kommandør Peder Norden Søllings (1758 1827) innsats for sikkerhet til sjøs tidlig på 1800-tallet. Sølling gjorde et omfattende arbeid for å bedre arbeidsforholdene for losene langs kysten. Med engelske losskøyter som forbilde, konstruerte han flere dekkede losbåter - de ble kalt Søllingske kuttere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere