*Nettavisen* Nyheter.

Historisk Vålerenga-spiller

Deniz Payasli har signert kontrakt med Vålerengas A-lag. Her er han på treningsfeltet på Valle Hovin. Foto: Alice Johansen

Deniz Payasli er den første på over to tiår som har gått gradene utelukkende i VIF-systemet. Nå har 18-åringen signert kontrakt med A-laget.

18 år gamle Deniz Payasli har nettopp signert proffkontrakt med Vålerengas A-lag.

Men Payasli er langt ifra noen nykommer på treningsfeltet på Valle Hovin. Han er oppvokst på Ulven, bare et steinkast unna, og har spilt i den blå Vålerenga-drakten hele livet.

- Det bare ble til at jeg spilte for Vålerenga, spesielt når jeg bodde så nært, sier Payasli.

Les også: VIF-helter trente 200 unge fotballspillere

Les også: Håvard Nielsen møter favorittlaget

Laber talentutvikling

Vålerenga har ikke akkurat vært kjent for talentutvikling i egen klubb de siste to tiårene.

Man må helt tilbake til Henning «Proffen» Bjarnøy (debuterte i 1981) og Bengt Eriksen (debuterte i 1983), for å finne spillere som har gått gradene utelukkende i klubben.

- De har kanskje ikke vært så gode på akkurat den biten, men det handler mye om spillerne selv også. Man må fortsette å jobbe også når man møter motgang.

- Hvilken type motgang?

- Man må tåle å ikke bli tatt med i startelleveren, eller ikke engang være med i troppen. Man må også tåle å høre fra treneren at man ikke er god nok, men fortsette å jobbe etter det, sier Payasli.

Les også: Panzer-Hagen klarte ikke stoppe Bøler

Les også: Vålerengas «Jobbsjansen» får 400.000 kroner

Eliteseriedebut

Payasli kan både spille midtstopper og sideback, og fikk nylig sin debut på A-laget da han kom inn i cupkampen mot Skeid for to uker siden.

- Målet for denne sesongen er å gjøre eliteseriedebut, og utover det spiller jeg der treneren ber meg om å spille, sier han og ler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.