RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk valg


Rolig: Midt på dagen mandag var det et jevnt sig av velgere ved urnene på Lambertseter, men ingen kødannelse.
Rolig: Midt på dagen mandag var det et jevnt sig av velgere ved urnene på Lambertseter, men ingen kødannelse.
På Lambertseter videregående skole opplevde valgfunksjonærene at det fleste benyttet seg av sin nye stemmerettighet.

Lambertseter: Fem på ni i dag tidlig stod det fire personer her og ventet på at valglokalet skulle åpne, fortalte Karsten Gjefle, stemmestyreleder på Lambertseter videregående skole.

Noen overrasket

Gjefle kunne fortelle at de aller fleste hadde fått med seg at det i år var to valg, men for en del kom dette likevel som en overraskelse.

Jeg hadde hørt at det var to valg, men jeg var ikke helt sikker på hva det dreide seg om. Men de forklarte meg alt om det da jeg kom hit, fortalte Jeanette Jensen.

Noen visste kanskje ikke om bydelsvalget da de kom hit, men de kom ut med to stemmesedler for det, fortalte Sigbjørn Odden, medlem av stemmestyret på Lambertseter.

Usikker oppslutning

Like over ni hadde vi faktisk to tilfeller av personer som ville stemme til det lokale bydelsutvalget, men som ikke ville stemme til bystyret. Det var ganske overraskende, forteller Gjefle. Gjefle og Odden er listetoppene til henholdsvis Venstre og Høyre i Bydel Nordstrand. De var begge spente og usikre på den lokale valgoppslutningen.

Selv om ikke alle stemmer til bydelsvalgene så tror jeg dette vil ramme partiene ganske likt, mente Odden.

Det har vært altfor lite fokus på bydelsvalgene i riksmediene, mente Gjefle.

To stemmesedler

Kjetil Helgesen og Pia Jarmyr satt ved urnene på Lambertseter videregående skole. De jobbet som valgfunksjonærer for første gang.

Det er veldig interessant å se hvordan det foregår. Vi kommer sikkert til å fortsette å jobbe her i årene fremover, forteller de. De hadde også observert at de fleste la to stemmesedler ned i valgurnene.

Det er noen som bare stemmer til bystyret, men de fleste har lagt ned en stemmeseddel for bydelsutvalget også, fortalte Jarmyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere