RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk Wushu-bragd

Kim Gibson (23) fra Mudo Torshov som i fjor vant kongepokalen i wushu vant tirsdag bronse i det tradisjonelle Wushu VM som arrangeres i Shiyan ved Wudang-fjellene i Kina.

OSLO: Det deltok hele 2200 utøvere fra 83 nasjoner i mesterskapet som er regnet å være det største i verden innen tradisjonell kampsport.

Les også: Åpent hus på Mudo Torshov

Med poengsummen 8,59 sikret Kim Gibson seg bronsemedaljen i klassen ”Shaolin” herrer 18-40 år. Kina fikk 9,25 og vant klassen.

Stor prestasjon

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er fra seg av beundring av prestasjonen til Gibson.

- Internasjonalt er Wushu en stor idrett, men den er liten i Norge og med tanke på hvilke ressurser Norge har i forhold til nasjoner man konkurrerer mot internasjonalt er dette en kjempeprestasjon, sier Dag Jacobsen.

Les også: Gibson tok gull

Dette er første gang at Norge har vunnet en medalje i et offisielt wushu mesterskap. Sportssjefen i Norges Kampsportforbund håper at medaljen til Gibson får mange til å delta i NM i Wushu som arrangeres i Oslo 13. november.

Jackie Chan åpnet turneringen

I de siste femti årene har Wushu fått stor utbredelse også som konkurranseidrett, og i 2002 ble International Wushu Federation (IWuF) dannet. De er også godkjent av IOC og har 139 medlemsland.

Les også: Lykkelig på Torshov

Hollywood-stjernen og kampsport-utøveren Jackie Chan sa under åpningen av mesterskapet hvor det deltok 40.000 personer at han er stolt over å ha sett at det kommer utøvere hele verden komme for å lære kampsport i Kina og at han håper at sporten etter hvert kommer på OL-programmet.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere