RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historiske Hasle/Løren


Nikola Gresko har akkurat gitt Hasle/Løren 3-2 over Moss og blir her gratulert av tomålsscorer Adrian Thun (høyre).
Nikola Gresko har akkurat gitt Hasle/Løren 3-2 over Moss og blir her gratulert av tomålsscorer Adrian Thun (høyre). Foto: Foto: Thomas Granerød
Hasle/Løren vant 4-2 over Moss i første runde av NM etter en noe merkelig forestilling på Lørenbanen.

Løren: Moss ledet 2-0 etter tjue minutter, og så ut til å kunne vinne kampen med kalassifre.

– Jeg har vel aldri skreket mer i hele mitt voksne liv, og vi spilte katastrofalt i det første kvarteret, innrømmer trener Kai Arild Lund.

Herlig raid

Det var helt til Brede Styrvold viste klasse og ga de tilreisende Mossekråkene det første skremmeskuddet.

I det 22. spilleminutt tok nemlig Styrvold ansvar fra egen banehalvdel, inviterte så til et herlig veggspill, før han satte tåa på ballen og sikret ny spenning i oppgjøret.

– Det var jo en flott scoring som gjorde sitt til at at vi kom inn i kampen - jeg synes så vi tok over kampbildet frem til pause og den brukte jeg å forklare til gutta at de måtte ha trua på seier over Moss, fortsetter Lund.

Det var tydelig at trenerens ord ble tatt til følge - for i kampens 55. minutt sørget storscorer Adrian Thun for balanse i regnskapet etter et mønsterangrep iscenesatt av Shire Standnes fra venstre kant.

Deretter falt laget tilbake til gamle synder - og mirakuløst nok så evnet ikke Moss å score på flere gedigne målsjanser.

Avgjorde

I stedet tok H/L ledelsen da Standnes serverte Nikola Gresko som lagde 3-2, og minuttet før slutt ordnet storscorer Thun 4-2 på straffe etter at innbytter Tobias Elshøy ble felt.

– Du kan vel si at vi var langt mer effektive enn Moss, for i dag var vi veldig heldige som vant, forklarer Thun, som ønsker seg en storklubb i neste runde.

- Vålerenga hadde vært stort, men uansett så blir det morsomt med en 2. runde-kamp for første gang i karrieren.

Historisk kveld

Trener Lund var en stolt mann etter å ha ført klubben til 2. runde i NM for første gang i historien, men han tror ikke laget går hele veien til Ullevål;

– Hehe...tror nok ikke vi når finalen. Men, det som hadde vært stort for gutta er å få møte et storlag i en obligatorisk kamp, det unner jeg denne flotte gjengen. Trekker vi et Tippeliga-lag så får vi også hjemmekamp og da bør det komme et par tusen hit til Lørenbanen, avslutter den alltid sympatiske treneren til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere