RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det oslobaserte ensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts inviterer til festforestilling i Gamle Aker kirke.
Det oslobaserte ensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts inviterer til festforestilling i Gamle Aker kirke. Foto: FOTO: PRIVAT

Historiske instrumenter fyller Gamle Aker kirke

Fredag 29. april inviterer det oslobaserte ensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts til festforestilling sammen med Per Christian Ellefsen.

ST. HANSHAUGEN: Skuespilleren skal lese gripende utdrag av Shakespeares tekster, mens ensembleti denne sesongavslutningen av kammermusikkserien «Brennaktuell Barokk» skal presentere engelsk musikk fra dikterens levetid. De har også med seg fløytist Hans Olav Gorset.

Kjærlighet

«William Shakespeare – skalden fra Avon» har de kalt programmet, hvor det kommer fram at i krig og kjærlighet er alt tillatt.

– Dette blir en festforestilling i den engelske poetens ånd, sier Helene Øverlie fra Norwegian Cornett & Sackbuts.

Hun ønsker velkommen til en annerledes konsert i dramatikken og kjærlighetens tegn i Gamle Aker kirke 29. april klokken 18.30.

Tragedie og komedie

– Hva er vel mer passende enn en konsert med engelsk musikk og lyrikk på bryllupsdagen til en nålevende engelsk prins! sier hun og legger til:

– Per Christian Ellefsen deklamerer et gripende utdrag av Shakespeares store produksjon, både tragedier og komedier. Lidenskapelig og poetisk musikk hentes fra det rikholdige engelske renessanse- og barokkrepertoaret og musikken er skrevet av blant andre William Brade, Thomas Morley og John Dowland.

Historisk blåsemusikk

Ensemblet er Norges ledende tidligmusikkensemble for historisk brass, og vinnere av «EAR-ly 2010». Norwegian Cornett & Sackbuts ønsker å skape en ny arena for historisk blåsemusikk, og en ny og spennende kammermusikkscene i hovedstaden. «Brennaktuell Barokk» er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Fond for utøvende kunstnere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere