RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hit reiser vi helst


LONDON CALLING: Nordmenn liker å reise til London.
LONDON CALLING: Nordmenn liker å reise til London.
Storbritannia er vårt favorittreisemål, fulgt av Spania, Sverige, Tyskland og Frankrike

Antallet nordmenn som reiser utenlands med fly har økt vesentlig de siste to årene. Ikke mindre enn 142 land ble besøkt av nordmenn som reiste med rutefly til utlandet i løpet av årets fire første måneder. Dette viser en reisevaneundersøkelse som Transportøkonomisk Institutt har gjort for Avinor. Storbritannia er fortsatt det største reisemålet, og 63 prosent av reisene til de britiske øyer går til London. I Spania er Alicante og Malaga de to mest besøkte reisemålene, fulgt av Las Palmas, Barcelona, Madrid og Murcia. Når det gjelder våre naboland Sverige og Danmark, er hovedstedene Stockholm og København helt dominerende som reisemål. Nordmenn som reiser til USA fordeler seg over hele kontinentet, men New York, Miami og Houston har flest besøk.

Chartertrafikken

Drøyt 1.500 passasjerer på charteravganger fra Gardemoen er intervjuet i undersøkelsen. Av det totale antall charterreiser mellom Norge og utlandet fra januar til og med april, gikk drøyt 60 prosent fra Gardemoen. Kanariøyene dominerer med Las Palmas som det klart mest populære reisemålet. I tillegg kommer rutetrafikken (32 000 enkeltreiser), slik at Las Palmas samlet mottok drøyt 50 000 reisende fra Gardemoen i løpet av årets fire første måneder. Tenerife og Lanzarote er også populære reisemål i vinterhalvåret, og samlet sett var Kanariøyene endepunkt for om lag 43 prosent av chartertrafikken fra Gardemoen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere