Hit skal likeretteren

Likeretterstasjonen var planlagt bygget på Ris skoles område. Massive protester førte til at den måtte flyttes. Her i Slemdalsveien 131 skal den bygges på kommunal grunn. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Likeretterstasjonen var planlagt bygget på Ris skoles område. Massive protester førte til at den måtte flyttes. Her i Slemdalsveien 131 skal den bygges på kommunal grunn. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Kollektivtransport A/S vil bygge den mye omtalte likeretterstasjonen på kommunal grunn i Slemdalsveien 131. Vestre Aker bydelsutvalg støtter valget av tomt.

SLEMDAL: Det kom mange protester da planene om å legge likeretterstasjon på Ris skoles sitt område ble kjent. Etter mye press, ble planen droppet.

Nå ønsker KTP å legge likeretterstasjonen i Slemdalsveien 131. Den nye plasseringen fikk full støtte under forrige ukes møte i Vestre Aker bydelsutvalgsmøte. Et begravelsesbyrå leier i dag lokaler på tomten. Politikerne forutsetter at det ikke får lide på grunn av likeretterstasjonen.

- Lyttet til protestene

LES OGSÅ: BU-støtte til el-frykt på Ris skole

Venstres Terje Bjøro mener det er bra at det ble lyttet til protestene.

- Det er godt at man lytter til lokalt bydelsutvalg borgerne som har engasjerte seg. Jeg takker også FAU Ris skole for å ha stått på. Heldigvis ser det ut til at denne saken får en god løsning. Venstre kommer i byutviklingsomiteen til å gå inn for dette. Stedets begravelsesfirma bør hjelpes til å finne en annen eiendom.

Dårlig tid

Byggingen av likeretterstasjonen er viktig i forbindelse med opprustingen av Holmenkollbanen. KTP har derfor ikke mye tid på seg. Tomten må også omreguleres fra boligformål til offentlige formål.

LES OGSÅ: Fornuften seiret!

- Vi støtter plasseringen. KTP er i tidsnød og trengte et raskt vedtak fra oss, sier Arild Gjervan (H).

Leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung håper det blir en løsning hvor begravelsesbyrået slipper å flytte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.