*Nettavisen* Nyheter.

Hiv, hoi og rom

Tudor Lakatos er kjent for sine Elvis-tolkninger. FOTO: Erik Tangen

Sigøynerfesten på Tinkern ble en suksess.

SKILLEBEKK: Fredag inviterte forfatter og fotograf Harald Medbøe til sigøynerfest på Tinkern på Skillebekk, et halvlangt steinkast fra hans egen leilighet i Gabels gate.

- Jeg synes det var meget vellykket, og er veldig glad for at festdeltakerne var så flinke til å rydde opp etter seg. Parken var strøken dagen derpå, sier Medbøe til Lokalavisen.

Han har selv tilbragt fem år i Romania, og dokumentert romfolkets liv med både penn og kamera.

Gjennom arbeidet med boken ble han kjent med Tudor Lakatos, en folkekjær musiker i Romania. På fredag spilte han i parken på Skillebekk, side om side med tre ukjente musikere.

- Vi hadde egentlig avtale med en saksofonist og en akkordeonist, men de tok ikke telefonen. Da var klokken 16:55, altså fem minutter før feststart, forteller Medbøe.

Det hele løste seg ved at Tudor oppsøkte tre gatemusikanter utenfor Nationaltheateret stasjon.

- Han kunne garantere dem 1500 kroner for spillejobben, og gutta hoppet i baksetet.

Pengene ble donert av det lokale rørleggerfirmaet Krogstad & Baczewski, og tilhørerne, i denne anledning representert ved undertegnede, kan forsikre om at det var en god investering.

Men ingenting er så godt at det ikke er vondt for noe: natt til søndag ble et av Medbøes bilder, som var hengt opp i trærne i anledning festen, stjålet.

- Det er ikke sikkert jeg blir klok av skade, humrer Medbøe, som har planer om å gjøre festen til en årlig tradisjon. Vi applauderer og krysser fingrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag