RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuespillerne på rad og rekke med en bøtte med vann. Foto: Kaisa Milch
Skuespillerne på rad og rekke med en bøtte med vann. Foto: Kaisa Milch

Hjelp, det brenner!

Førstkommende mandag er det premiere på Akerselva Kultur- og Teaterlags forestilling "Den røde hane" på Brannmuseet.

Grefsen/Grønland: Tove S. Christiansen fra Grefsen er en av manusforfatterne bak teaterstykket og leder av kultur- og teaterlaget.

Vi har øvd siden 2. januar, og virkelig i all slags vær. Denne forestillingen skal foregå utendørs, i bakgården på Brannmuseet. Fantastisk sted, forøvrig, med tanke på at dette museet opprinnelig er en brannstasjon bygget i 1868 og som ble brukt frem til 1978, forteller Christiansen.

Del av historien

Årets teaterforestilling er et samarbeid mellom Akerselva Kultur- og Teaterlag og Brannmuseet. Og Christiansen setter fokus på gruppens ønske om å bringe museet frem i lyset.

Dette museet ble bygget opp av gamle brannfolk og andre interesserte som så behovet. Det er en viktig del av historien og vel verdt å gjøre folk oppmerksomme på gjennom dette stykket, sier hun.

To profesjonelle

Teatergruppen består av i overkant av 50 mennesker fra Oslo-området. De er i alderen 6-65 år, og svært teaterinteresserte.

Jeg er imponert over det vi har fått til til nå, og sikker på at vi har mye å komme med. At vi har fått med to profesjonelle på laget er selvfølgelig også spennende. Det er manusforfatter nummer to, Karen Høie og regissør Jalil Abody. Abody har forøvrig en far som også var brannmann, sier Christiansen.

Store konsekvenser

Handlingen i "Den røde hane" starter en sen natt, 14. april i 1858, som er dagen for 150 års markeringen av den store brannen i Oslo, blir varslet om brann i byen. Den skal vise seg å få alvorlige konsekvenser for befolkningen. Underveis vil publikum bli kjent med flere store branner som har vært i Oslo, blant dem brannen på "Mobil", brannen i Vålerenga kirke og ikke minst brannen på Colosseum kino.

Omvisning på Brannmuseet fra klokken 19.30 og urpremiere klokken 21.00 mandag 14. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere