RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelp henne å hjelpe gatebarna i Estland


FOR GATEBARN: Wenche Lunde håper på mange lopper til loppemarkedet som finner sted 11. og 12. november i Misjonskirkens lokaler i Slemdalsveien 1.
FOR GATEBARN: Wenche Lunde håper på mange lopper til loppemarkedet som finner sted 11. og 12. november i Misjonskirkens lokaler i Slemdalsveien 1. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
Tradisjonen tro står Wenche Lunde i spissen for loppemarkedet som gjør det mulig å gi 25 gatebarn fra Estland å få to ukers ferie i Norge neste sommer. Du kan bidra med lopper!

MAJORSTUEN/KORSVOLL: For ni år siden satte Korsvoll-kvinnen Wenche Lunde i gang arbeidet for å samle inn penger til gatebarn i Estland. Hvert år siden har estiske barn fått penger til livets opphold og, ikke minst, en ferietur til Norge.

 
 

Viktig gospeltur

– Hvorfor er det gatebarn i Estland du brenner for?

– Det startet med at jeg var på en tur i Estland med en gospelgruppe, sier hun. Da ble hun gjort oppmerksom på det triste og vanskelige livet for mange av barna av russisk opprinnelse i Estland.

– På starten av 90-tallet ble de russiske familiene skviset ut av jobb og hjem, og de ble statsløse. Dette gjelder veldig mange, sier Lunde.

Hun forteller at dette går hardt utover mange barn, og hun har valgt å fokusere på barn som bor på barnehjem.

– Vinteren i Estland er verst, med kulde ned til 20 minus og sjøklima, sier den engasjerte kvinnen, som tror at turen til Norge er veldig viktig for barna.

– Vi blir fortalt at dette utgjør den store forskjellen for disse barna, sier hun.

Har du lopper?

Hver sommer kommer 25 barn og fire ledere til Norge, og det koster mye med både reise, opphold og mat. Derfor er loppemarkedet utrolig viktig, og det finner sted fredag 11. og lørdag 12. november (henholdsvis klokken 17-21 og 10-16) i Misjonskirkens lokaler i Slemdalsveien 1 på Majorstuen.

Lopper kan leveres onsdag og torsdag før loppemarkedet (ikke brune- og hvitevarer). Lurer du på noe, ta kontakt med ildsjelen Wenche Lunde, tlf 92 68 78 75.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere