RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelp henne videre!


Gå inn på onecall.no/wintercamp2009 og stem på Pia Ugland
Gå inn på onecall.no/wintercamp2009 og stem på Pia Ugland
Hun trenger DIN stemme for å komme seg videre i Onecalls wintercamp. Møt Pia Ugland (36), en sterk dame som har reist seg etter en sykkelulykke for halvannet år siden.

OPPSAL: Pia smiler stort sett hele tiden under samtalen, selv om det hun snakker om ikke er noe å kimse av. Man kan vel trygt si at hun er flink til å bite tenna sammen.

Jeg har jo vært heldig tross alt. Det kunne gått mye verre, sier hun optimistisk. Til sommeren er det to år siden livet hennes bokstavelig talt ble snudd på hodet.

Rett i bakken

Jeg sykla rundt Nøklevann. Plutselig ble alt svart. Det var ingen til stede da jeg våkna til meg selv igjen. Jeg karra meg bortover veien et lite stykke. En politimann så meg og kom bort, forteller Pia som er fra Haugerud, men som nå har bosatt seg på Oppsal.

Politimannen skjønte fort alvoret i situasjonen og tilkalte ambulanse. Treningsentusiasten Pia var selv i sjokk og hadde kun én tanke i hodet:

Jeg må komme meg hjem!

Ambulansen kom og fikk tatt henne med til sykehuset.

Legene måtte først plukke stein i fem timer. Så måtte de finne ut hvordan de skulle reparere halve ansiktet som var blitt sprukket, forteller Pia og peker mot det venstre øyet.

Jeg fikk et stort kutt rett undet øyet, jeg kunne blitt blind, sier hun og grøsser litt.

Tross alt hadde hun flaks. Det er ingen som vet helt hva som skjedde den fatale sommerdagen i 2007.

Jeg hadde vel en fart på 40 km/t og brukte tilfeldigvis ikke hjelm den dagen, fordi det hadde vært litt travelt.

Verkende hode

Pia gikk etter hvert tilbake til de to jobbene sine, deriblant som instruktør på et treningssenter.

Jeg prøvde meg på 100 prosent stilling, men det funka dårlig. Hodepinen kom etter 2 - 3 uker og jeg slet og sliter fortsatt mye med konsentrasjonen. Løsningen ble 50 prosent sykemelding, forteller hun.

Kontrasten fra å ha vært et veldig aktivt menneske som brukte mye av tiden sin på trening og friluftsliv, til å bli et stillesittende sofamenneske, ble veldig stor.

Jeg kunne verken lese eller se på tv på grunn av hodet.

Gode venner

Pia har fått mye støtte fra venner og kjente etter ulykken. Hun holder motet oppe og viser ikke tegn til bitterhet. Flere ansiktsoperasjoner har dessuten sørget for at hun ser så god som ny ut.

Jeg er glad for at det ikke synes utad, men noen ganger kan det være litt slitsomt også. Andre kan jo ikke se at jeg sliter veldig med hodepine og konsentrasjonen. Man kan vel lett bli oppfattet som lat av de som ikke kjenner hele historikken min, sier hun ettertenksomt.

Men at hun er lat er vel ganske langt fra sannheten om Pia Ugland. Hun er blant annet glad i å gå på ski og elsker å bruke naturen for det den er verdt.

Jeg liker å holde meg i bevegelse og løper mye i Østmarka, sier hun.

Den dagen lokalavisen traff henne, hadde hun tenkt til å ta seg en treningsøkt med vennen Roar Fransen, som er minst like glad i fart og spenning som henne selv. Han er imponert over fremgangen og pågangsmotet hennes.

Jeg skal innrømme at jeg ble litt forbløffa da hun ringte og fortalte at hun var en av de 30 personene som ble plukka ut til å være med videre i konkurransen om å få være med på campen, forteller han og ler.

Er du klar for det? spurte jeg Pia.

Han kikker bort på venninnen.

Du har jo kommet deg mye i det siste. Selv om du er sliten og lei, så flyr du bare rundt og smiler. Du hadde virkelig fortjent å komme med videre!

Gi din stemme

Pia har i likhet med de andre håpefulle lagt ut en videopresentasjon av seg selv på nettet. Nå er det opp til resten av verden å stemme henne videre. Kanskje blir Pia en av de ti heldige guttene og jentene som får være med på det mobiloperatøren og 71 grader Nord-sponsoren One Call kaller for årets råeste eventyr.
Det ville bety utrolig mye for meg å få være med. Jeg har virkelig lyst til dette, sier Pia.
Gå inn på
onecall.no/wintercamp2009
, så finner du Pia Ugland og kan klikke deg inn på hennes presentasjon. Husk å trykke «stem»-knappen.

Jeg vet at det blir en tøff utfordring, men det er viktig for meg å føle at jeg kan mestre dette. Jeg tror det blir hysterisk gøy og litt vondt. Men hvis de andre klarer det, så kan jeg klare det også!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere