Hjelp unge å hjelpe

(F.v.) Stine Graff, Ronja Eriksen, Esma Amsalkhir, Frida Larsen, Marita Bremertun Skrenes og Kristin Paulsen Lindgård sitter i Operasjon Dagsverk-komiteen på Lambertseter skole. De skal hjelpe andre å finne jobb for dagen.

(F.v.) Stine Graff, Ronja Eriksen, Esma Amsalkhir, Frida Larsen, Marita Bremertun Skrenes og Kristin Paulsen Lindgård sitter i Operasjon Dagsverk-komiteen på Lambertseter skole. De skal hjelpe andre å finne jobb for dagen. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Ungdommer ønsker å bidra på OD-dagen torsdag, men mange sliter med å finne en jobb.

LAMBERTSETER: Inntektene fra årets Operasjon Dagsverk (OD), som går av stabelen førstkommende torsdag, går til ungdom i slumstrøk i seks brasilianske storbyer. Gjennom OD-kampanjen skal de få bedre utdanning og muligheten til å påvirke hvordan byen deres skal være.

Unge hjelper unge

På Lambertseter skole jobber seks unge jenter aktivt for å få inn så mye penger som mulig. Åttende- og tiendeklassingene Stine Graff, Ronja Eriksen, Esma Amsalkhir, Frida Larsen, Marita Bremertun Skrenes og Kristin Paulsen Lindgård sitter i skolens OD-komité og er sterkt engasjert i årets tema.

– Det dreier seg jo om ungdom slik som oss, bare at de ikke har hatt samme muligheter, sier Ronja Eriksen.

Mangler jobber

OD-komiteens jobb er å organisere dagen og å hjelpe de elever som ikke klarer å skaffe jobb selv. Det er cirka 120 elever i 8. - 10.-klasse på Lambertseter skole som skal jobbe under Operasjon Dagsverk.

Av disse er det rundt 30-40 som ennå ikke har funnet seg en jobb.

– Her har vi ungdom som er engasjert og motivert. Da er det for galt at vi ikke har jobber å tilby, sier lærer Linn Heidi Hågensen. Hun forteller at elevene skal jobbe med alt fra webdesign og i barneombudet til vasking og arkivering.

– Og så har vi fått god respons fra flere barnehager i området, sier Hågensen.

– Hva er drømmejobben da?

Studioet til Jan Thomas. Jeg tror det var en som fikk OD-jobb der, sier Stine Graff.

Har noen arbeid å tilby?

Nå håper OD-komiteen at næringslivet på Lambertseter vil ta ansvar og tilby noen av skolens elever en jobb torsdag. 200 kroner koster det å ha en elev hele dagen.

– Kanskje kan noen spille eller gjøre noe hyggelig sammen med beboere på et sykehjem? foreslår lærer Linn Heidi.

– Ved å gi oss jobber gjør man jo også en god gjerning, pengene går til noen som trenger det, sier Esma Amsalkhir.

Har du en jobb å tilby på OD-dagen, kontakt lærer Linn Heidi Hågensen på mail: linn.hagensen@lambertseter.gs.oslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag