Hjelper fattige

5. og 7. klasse på Manglerud skole arrangerer julemesse onsdag 7. desember med god grunn. De hjelper fattige og foreldreløse barn på Sri Lanka.

MANGLERUD: De to Manglerudklassene mener fattige barn, mennesker i nød, sult og lite mat, ikke er en verden å være stolte av. De har derfor laget ting i hele høst som de skal selge på julemessen.
Pengene skal gå til Four Seasons som jobber med å hjelpe fattige og foreldreløse barn på Sri Lanka. De bygger skoler, skaffer mat, gir medisinsk hjelp og skaffer rent vann, forteller Vegard Heller og Marthe Øvrum.
I fjor kom to av lærerne ved Manglerud skole på en god idé om å hjelpe andre mennesker i førjulstiden. De fikk derfor elevene i én klasse med på å selge kort til inntekt for Four Seasons.
Vi fik inn 11.500 kroner, sier Vegard fornøyd.
Den pengesummen kan omtrent tidobles i verdi på Sri Lanka.

God samvittighet

I år håper elevene på enda mer penger, for de har også fått med seg 5. klasse på skolen.
Vi har solgt kort i år også, men i tillegg har vi forberedt julemessen, forteller Marthe.
Sammen med klassevennene har hun strikket forskjellige klær og vesker, bakt kaker, laget kalendere, laget forskjellige praktiske ting og flotte dekorasjoner. De har også laget shotball-brett, som er til et ballspill som elever på skolen har funnet opp helt selv.
Alle må komme på julemessen på Manglerud skole kl. 18 for å kjøpe produktene våre. Da kan dere gå til sengs med en god følelse over å ha gjort noe for andre, avslutter Marthe og Vegard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.