Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelper så lenge det er behov

PREGET: Bydelsdirektør Jan Hagen sier Bydel Søndre Nordstrand skal yte hjelp til de berørte etter terrortragedien så lenge det er nødvendig.
PREGET: Bydelsdirektør Jan Hagen sier Bydel Søndre Nordstrand skal yte hjelp til de berørte etter terrortragedien så lenge det er nødvendig. Foto: ARKIVFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Bydelen fikk raskt stablet kriseteamet på beina og er forberedt på å hjelpe terrorofrene så lenge det er nødvendig.

SØNDRE NORDSTRAND: – Det er voldsomt og det er vanskelig å sette ord på det. Dette var et angrep på oss alle. Da er det viktig å jobbe sammen for å ta vare på dem som ble berørt. Dette har preget oss alle, sier bydelsdirektør Jan Hagen i Bydel Søndre Nordstrand.

Del på Facebook

Følger opp

Bydel Søndre Nordstrand følger opp familien til omkomne Mona Abdinur (18) fra Bjørndal. I tillegg er det fem overlevende fra de to terroraksjonene som får oppfølging av bydelen, en fra regjeringskvartalet og fire fra Utøya.

Oppfølgingen skjer i samarbeid med DPS (Distriktspsykiatrisk senter) og BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk)

– Vi har et veldig godt samarbeid, BUP og DPS har gjort mye av den praktiske jobben med oppfølgingen og vi fortsetter så lenge det er ønskelig og nødvendig, det er ikke godt å si noe om hvor lenge. Vi prøver å gi den støtte og hjelp vi kan, sier Jan Hagen.

Åpnet ungdomsklubb

Allerede tirsdagen etter terrorangrepene åpnet Lerdal fritidsklubb Låven sine lokaler for ungdom som ønsket et sted å møtes.

– De fleste som er berørte er ungdom. Her hadde de anledning til samtaler med fagfolk. Ungdomstiltakene i bydelen vi ha dette i mente i tiden fremover også, sier Jan Hagen.

Åpen krisetelefon

Alle bydelene er pålagt å ha en beredskapsplan. Jan Hagen mener krisehåndteringen i Bydel Søndre Nordstrand fungerte godt.

– Beredskapsarbeidet fungerte bra og vi var raskt på banen. Vi måtte justere litt på grunn av ferieavvikling. Noen av de vi trengte var på ferie, men vi viste at de var i Oslo og de stilte selvsagt opp da vi ringte, sier han.

Bydelens krisetelefon er bemannet fra mandag til fredag. Krisetelefonen har telefonnummer 959 94 856. Mer informasjon finner du på bydelens nettsider.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!